Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kötü Bir Olayda Yapılması Gereken 3 Şey


Kötü bir olay yaşandığında panik yaşarız. Bu yüzden doğru düşünemeyiz. Panik anında pek çok yanlış karar alabilir ve olayı daha da kötü hale sokabiliriz. Öncelikle sakinleşmeliyiz.

Sakinleşme sürecinden sonra.



Kötü bir olay karşısında bu 3 şeyi uygulayın.



İnkar Sürecini Atlatın.
Genellikle olayı kabullenemediğimiz bir durumla karşı karşıya kalırız. Bu yüzden problem yaşarız. Kötü olayı kabul etmeyiz. Bu süreç çok uzun bir süre alabilir. Onun için bunu hızlandırmalı ve inkar etmeyi bırakmalıyız. Olayı görmezden gelerek olayı geçiştirmekte yanlıştır. Doğru olan olayı kabul etmektir.

Kabullenme Sürecini Başlatın
Bu süreci başlatmak gerçekten zordur. Ama kabullenmeye başladığınızda daha olumlu düşünmeye ve çözüme doğru bir adım atarsınız.


Çözüm Süreci Devreye Girecektir.
Kabullenme sürecinden sonra belli çözümler kendiliğinden devreye girecek ve olay çözülmeye başlayacaktır. Olayları çözümlemek için yapmanız gerekenler basittir. Sakince işinize yarayacak çözümlere odaklanmak doğru olandır.

Pek çoğumuz bu süreçleri başarı ile yönetemediğimiz için problem yaşarız. Olayları karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale sokabiliriz. Ama bu 3 adımı doğru şekilde yönetirsek sorunun çözümü bizi bulacaktır.


Kötü Bir Olayda Yapılması Gereken 3 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 21:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.