Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayata Karşı Güçlü Durmak 7 Adımla Gerçekleştir.



Düşündüğünden daha güçlüsün bunun farkına varmalısın. Hayatımızda genellikle şu soruları sorarız. "Bunu bana nasıl yapabildi". "Bu neden benim başıma geldi". "Bunun sorumlusu ben değilim". Hepimiz bu sorularla karşılaşmış ve kendimize sormuşuzdur. Hayata karşı güçlü olmanın en önemli adımlarından biri bu soruları aşmakta gizlidir.

“Bakma şeklini değiştirdiğin zaman, baktığın şeyler değişir.” - Wayne Dyer



Hayata Karşı Güçlü Durmak

7 Adımla Bunu Gerçekleştirebilirsin.

1- Duygularına farkındalık uygulamalısın.
Bunu yapmak çok zor değil aslında mesela öfkelendiğinde benliğin orada değildir. Öfke duygun tüm zihnini ele geçirmiştir. Öfkelendiğinde farkındalık yaparak duygunun farkında ol ve göreceksin duygun ortadan kaybolacak. Aynı şekilde diğer duygularında da kontrol sende olmalı.

2- Sabır yeteneğine ulaşmalısın.
Pek çoğumuz sabrı yanlış tanımlıyoruz. Sabır vazgeçmek değildir. Aslında doğru zamanı beklemektir. Sabır büyük bir zeka ve yetenek işidir. Sabreden kişi en doğru zamanda doğru hamleyi yapar ve düşmanını yener.

3- Kafaya Takmamayı Öğrenmelisin.
Galiba hayatta bir yetenek isteseydim bunu ilk sırada söylerdim. Kafayı takmamak büyük bir yetenek ve kontrol mekanizması sahibi olmaktır. Kafayı takmamayı öğrenmek için yazımızı mutlaka okuyun
[post_ad]
4- Pozitife Odaklanmalısın.
Bir şeyin kötü yönüne odaklanmak doğal beyin yapımızın özelliğidir. Biz kötümser olarak hayatımıza başlarız. Bilinçaltı negatif durumlara ve hatalara dikkat eder. Ama pozitif yönleri görmek işte bu zor hayat yaşayanların genel özelliğidir. Nazi kamplarından kurtulan kişilerin büyük çoğunluğu iyi yönlere odaklanan kişilerdi mesela.

5- %100 Sorumlu Olduğunu Unutmamak
O suçlu ben değil dediğiniz an kaybetme pozisyonuna girmiş bulunuyorsunuz. Hayatımızdaki her şeyde sorumluluğumuz var. Bunu kabul ettiğinizde çok daha güçlü bir duruş sergilersiniz.

6- Kurban Rolünden Sıyrılmak
Hepimiz biraz bu rolle yaşarız. Hayat bize kötü davrandı rolüdür bu. Ellerimizi iki yana açıp " ne yapabilirim ki " deriz. İşte bu rolden sıyrılmdan güçlü bir duruş sergileyemeyiz.

7- Kendine Tamamen Güvenmek
Kendine güvendiğinde 3 muhteşem olay olur. İşlerin yoluna girmeye başlar. İnsanlar tarafından sayılırsın. Kendine karşı duyduğun saygı artar. Kendine güven. Unutma her zaman zorlu sorunlarda tek başına kalabilirsin...




Hayata Karşı Güçlü Durmak 7 Adımla Gerçekleştir. Reviewed by bilgierdemdir on 21:22:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.