Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsan Sağlığına Ciddi Zarar Veren 5 Psikolojik Şey


Aslında fiziksel zararları hayatımızdan çıkarsak bile ruhsal olarak zarar görebiliyoruz. Bu zararlar fiziksel bedenimizi etkiliyor. Ruhsal olarak bunları yok etmemiz ve temizlememiz gerekiyor.


İçine atmak
En büyük hatamız içimizde negatif duygular ve öfkeler biriktirmek ve bunları içimize attığımız için büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. İçimize attığımız ve sustuğumuz her durumda problemler büyüyor. Bu problemler fiziksel rahatsızlıkları tetikliyebiliyor. Bedensel ve zihinsel olarak bizi zorlayabiliyor.

Kaygı duymak
Bir problem ile karşılaştığımızda bunu büyütüp sürekli düşünüyorsak bu büyük bir sorun demektir. Yapmamız gereken kesinlikle kaygı durumumuzu dengelemek ve olayları zihnimizde büyütüp kaygılanmamaktır. Kaygıyı azaltmak için pozitif düşünceye odaklanmalı ve negatif düşüncelerden arınmalıyız. Bu durumda psikolojik yardım alınmalı ve psikolog ve duruma göre psikiyatri gidilmelidir.
[post_ad]
Maddi sıkıntı çekmek
Fiziksel bir durum gibi dursa da aslında bu durum çoğu zaman kendi verdiğimiz ruhsal kararların bir sonucu. Maddi sıkıntılarımız bize büyük bir ruhsal çöküntü yaşatabilir. Ayrıca bu sorun kolayca aşılacak bir sorun olmayabilir. Büyük bir borcun altına girmek veya bir batak durumunda ruhsal olduğu kadar fiziksel olarak çökeriz. Bunun için doğru finansman kararları başta almamız çok önemlidir.

Öfkelenmek
Keskin sirke küpüne zarar der eskiler. Kısaca öfke bizim kendi düşmanımızdır. Kolay öfkelenen insanlar söyleyeceği sözlerden çok karşı tarafı incitmek isterler. Öfkenizi yenmeli ve doğru şekilde problemleri yönetmelisiniz. Öfke ile çözebileceğiniz tek bir şey bile yoktur.

Yoğun Stres
İş yerinde, okul hayatında veya evlilikte yoğun stres yaşıyorsanız bu sağlığınıza ciddi zarar verir. Stres pek çok tehlikeli hastalıkta tetikleyici rol oynayabilir. Ayrıca stresli bir insansanız problemleri kendiniz için büyütüyorsunuz. Çözüm ise ortam stresli ise ortamınızı değiştirmek ve strese neden olan şeyi çözmektir.


İnsan Sağlığına Ciddi Zarar Veren 5 Psikolojik Şey Reviewed by bilgierdemdir on 20:21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.