Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatın Boyunca Yapmaman Gereken 10 Şey

hayat dersleri


Hayat bir hediye... Çoğu zaman bu hediyenin farkında değiliz. Çünkü hayatlarımız gerçekten zor ve mücadele içinde geçiyor. Bir sorundan ötekine geçiyoruz. Tam bir şeyi çözmüşken başka bir sorun beliriyor. Kısaca hayat içinde pek mutlu olamıyoruz. Fakat bunun bir sebebi de biziz...

Neden mi? Çünkü pek çok açıdan bu hayatı kendimize zorlaştırıyoruz. Yaptığımız en büyük hatalaıdan biri kendimize olmayacak şeyler üzerinden kaygı duymak oluyor.


Hayatın Boyunca Yapmaman Gereken 10 Şey



1- Geçmişin hayatını mahvetmesine izin verme.
Yaşadıkların büyük yaralar bile olsa yeni bir sayfa açmayı başarmalısın. Bu zorlayıcı geçmiş acılar senin şu anını çalıyor ve mahvediyor.

2- Yoğun düşünce durumunun beynini yok etmesine izin verme.
Yaşadığın ve yaşayacağın olayları çok yoğun şekilde düşünmeyi bırakmalısın. Çok yoğun düşünce içinde olmak beyne ve enerjine zarar verir. Hayatını aklının içinde yaşama. Yaşama katıl ve aktif ol.

3- Sağlıksız yaşamı bırak bu şekilde hayatının bir bölümünü kötü geçirme
Hayatının büyük bölümünü zararlı besinler ve vücudunu zorlayan gıdalar ile tüketirsen; hayatının bir bölümünü hastane köşelerinde geçirmek zorunda kalırsın. Hayatına sağlıklı gıdaları ve içecekleri dahil et.

4- Maddiyatı takıntı haline getirip özgürlüğünü kaybetme
Para, para, para diyerek sürekli kendini zorluyorsun. Fakat çok değil yeterli olan değerlidir. Hayatını çok yoğun çalışarak para için mahvetme...

5- Hayallerinin bir ömür boyu gerçekleşmemesine izin verme
Ne güzel hayallerin var kim bilir. Neler yapmak istiyorsun ve başarılı olduğunda belki tüm insanların hayatını bile değiştirebilecek bir hayal. Hayalin ne olursa olsun onu gerçekleştirmek için zamanın ve gücün var unutma!
[post_ad]
6- Zihninin akıl oyunları ile seni ele geçirmesine izin verme
Kurduğun senaryolar sadece sana değil belkide çevrene de zarar veriyor. Aklının senle oynamasına izin verme. Hayatını değiştirecek güç sende saklı. Kendini yönet. Kararları sen ver.

7- Takıntılarını ve korkularının sana eziyet etmesine müsaade etme
Takıntılarımız bazen 3 kere ütüyü kontrol ettirir. Bazen evden çıktıktan sonra evde bir şeyi açık mı unuttuğu yaşarız. Dahası işyerinde bu kaygı ve takıntılarımız devam eder. Sürekli korku halinde yaşamaya devam edersek hayatımızı esir ederiz. Hem de zihnimize...

8- Arkadaşlarının veya Ebeveynlerinin değil kendi istediğin hayatı yaşa
Elalem ne der? Ailem hoş görür mü? Bu hayatının kişisel sahibi sensin. Sen hangi yolda yürümek istiyorsan herkes sana saygı göstermeli.

9- Kontrol edemeyeceğin şeyler üzerinde yoğunlaşmayı bırak
Büyük olayların kontrolü sende değildir. Olabilecek veya olan olayları kontrol etmeye çalışmayı bırak.

10- Herkesi memnun etmeye çalışma gibi bir hataya düşme sakın.
Dünyanın en saçma hareketi diyebiliriz. Herkesin seni sevmesini istiyorsan elma şekeri olmayı denemelisin. Çünkü ideallerin doğrultusunda ters düşeceğin insanlar olacaktır. Hayatının gidişatını başkalarını memnun etmek için değiştirme. Hem kimseyi memnun edemezsin hem de hayatını mahvedersin.


Hayatın Boyunca Yapmaman Gereken 10 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 21:20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.