Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sorunlarla Uğraşanlara 6 Çıkış Yolu

sorunlarla başa çıkma

Kim demiş sorunlar kalıcı ve çözülemez diye. Sorunları çözecek ve çıkış yollarını bulacak güce ve zekaya sahibiz. Sorunlarımız başkalarına gebe iken çözülmesi zordur. Fakat sorunlarımıza odaklanırsak mutlaka bir çıkış yolu bulabiliriz. Unutmayın hiç bir şey sonsuza kadar sürmez.



"Sorun, sorunların olması değildir. Sorun, sorunların olmaması gerektiğini düşünmemizdir." Matthew Kelly

Sorunlarla Baş Etme Yöntemleri

1- Sorun onları yaratanların zekası ile çözülemez. Yani sorunu yaratan kişiyle soruna çözüm aradığınız kişi aynıysa sorunları çözemezsiniz. Farklı adımlar atın. Sorunları onun dışında birilerinin yardımı ile çözmeye çalışın.

2- Bazen tecrübe yaşla sabittir. Bir aile büyüğünüze danışmak meseleye bakışınızda yeni bir boyut açabilir. Eski kurtlar bazen o yollardan geçmiştir. Sizin haberiniz bile yoktur.

3- Farklı bir açıdan olayı değerlendirin. Şimdiye kadar aynı yolları deneyerek sorunu çözmeye çalışıyorsanız ne yazık ki başarı ihtimaliniz çok düşüktür. Onun için bakış açınızı değiştirin ve farklı yöntemler deneyin.

4- Küçük ama kararlı adımlar bazen sorunu yok etmeye yeterde artar bile. Unutmayın taşı delen suyun şiddeti değil sürekliliğidir.

5- Soruna verdiğiniz tepki sorunla ilgili problemlerin artmasına ve daha derinleşmesine neden olabilir. Soruna karşı tutumunuzu sakinleştirmelisiniz. Tutumunuz soğuk kanlı olursa panik şeklinde verdiğiniz kararların ne kadar gereksiz olduğunu görürsünüz.

6- Sıcakken çorba ağzınızı yakar. Bazen olayların soğumasını ve etkisini kaybetmesini beklemeliyiz. Sorundan bir süre uzaklaşmak farklı bazı adımlar oluşmasına ve yeni alternatiflere izin verebilir.

Zorluklar için Söylemeniz Gereken 21 Olumlama Cümlesi
Sorunlarla Uğraşanlara 6 Çıkış Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 21:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.