Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

En Güzel Özür Dileme Yöntemleri


Hatalı olduğumuz zaman yapmamız gereken en önemli şey karşıdaki kişiden özür dilemektir. Onu kırdıysak bu yarayı en hafifletecek şey özür kelimesidir. Fakat bazen özür dilemek tek başına yetmez. Özürle birlikte söylenmesi ve yapılması gerekenler vardır.

Bu gece yarın sabah için üzülecek bir şey yapacaksan, geç uyu. Henny Youngman


1- "Özür dilerim" derken bunu canı gönülden söylemeniz gerekir. Yarım yamalak söylenecek bir özür hiç bir fayda sağlamayacaktır. Özür dilemeden önce hatanızı kabul etmeniz çok önemlidir. Hatalı olduğunuzu düşünmüyorsanız özür dilemenin de gerçek anlamda bir faydası yoktur. Onun için özür dilemeden önce yaşadığınız olayın hatasını kabul edin.
[post_ad]
2- Ben dili kullanın. Kısaca karşı tarafı suçlayarak özür dilemeyin. " Sen de şöyle yaptın ama" gibisinden. "Ben senden özür diliyorum. Lütfen beni affet. Ben hatalıyım. gibi ben dili ben öznesi olan cümleler kullanmanız. Karşı tarafın gardını düşürecektir.

3- "Özür dilerim" derken ona küçük bir hediye alabilirsiniz. Bu hediye maddi değil manevi olabilir. Bir çiçek veya sevdiği bir tatlı gibi üzerinde sizin özür mesajınız olabilir.

4- Bir seferde özrünüz kabul edilmeyebilir. O anda öfkeye kapılıp suçlayıcı duruma geçmeyin. Biraz zaman verin ve tekrar deneyin.

5- Özür dilerken hatanızı iyice düşünün ve neden böyle bir hata yaptığınızı anlatın. Hatalarınızı kabul edin ve bir daha tekrarlanmayacağını belirtin. Sözlerinizi kendinize güvenerek ve inanarak söyleyin.


En Güzel Özür Dileme Yöntemleri Reviewed by bilgierdemdir on 12:53:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.