Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Öz Farkındalığınızı Arttıracak 4 Önemli Adım



Zihnimiz merakla olan biteni araştırıyor. Çevremize karşı meraklıyız. Yeni şeyler öğrenmeyi seviyoruz. Fakat en önemlisi bu merakımızı sadece dış dünyaya odaklıyoruz. Evet iç dünyamızı keşfetmiyoruz. Kendimiz hakkında gözlem yapmıyor ve araştırmıyoruz. Kısaca Öz farkındalık yapmıyoruz.


Öz Farkındalık neden önemli?



Bir insan kendini tanımadan ve farkındalıkla bakmadan dış dünyayı farkındalık ile inceleyemez. Öz farkındalık bizi geliştirecek en önemli etkenlerden biridir.

4 Adımda Öz farkındalığınızı arttırın.


Öz Yansımanızı İnceleyin
Günde en az 30 dakika kendinize ayırın. Kendinizi inceleyin ve kendiniz hakkında yorum yapın. Kısaca iç dünyanızda bir gezintiye çıkın. Kendinize zaman ayırın.

Bir Günlük Yaz
Yapılan araştırmalar günlük yazan insanların daha uyumlu ve huzurlu olduğunu kanıtlamıştır. Günlük yazarak hayatınızdaki pek çok detaya ulaşabilir ve öz farkındalığınızı arttırabilirsiniz.

Başkalarının sizin hakkında düşüncelerini öğrenin.
Kimse eleştirilmekten hoşlanmaz. Ama eğer egonuzu yenebilirseniz bu hamle öz farkındalığınızı arttıracaktır. Kişilerin görüşleri % 100 doğrudur demiyoruz. Ama bu sizin öz farkındalığınız için çok iyi olacaktır.

Anılarınızı ve Hayat Hikayenizi Anlayın.
Gözünüzün önüne ilk anılarınızdan sona doğru bir hikaye dizilimi gelecektir. Hayat hikayeniz size çok önemli ipuçları verecektir. Birine hayat hikayenizi anlatır gibi gözünüzden geçirin. Önemli detaylara bakın. Kendinizi bu sayede daha iyi tanıyacak ve öz farkındalığınızı geliştireceksiniz.


Öz Farkındalığınızı Arttıracak 4 Önemli Adım Reviewed by bilgierdemdir on 14:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.