Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatımızı Kötüleştiren 10 Büyük Hata



Hepimiz hata yaparız. Ama bunları yapmak hayatımızı ne yazık ki mahvediyor. Bu hataları yapmamak için çaba harcamalıyız. Gelin bu hatalara bir bakalım...

Onları Kabul edebilecek cesarete sahipseniz. Hatalarınızı affedebilirsiniz. Bruce Lee



1- Hatalarımızdan ders almamak
Hatalar insanlar içindir. Ama bir farkla her hatadan ders almayı ve tekrar etmemeyi öğrenmeliyiz. En büyük yanılgımız aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek oluyor ne yazıkki...

2- Hata yapmaktan korkmak
Çoğu insanlar hata yapacağını düşünerek yeni şeylerden uzak duruyor. Ama en büyük hatalardan biri denemekten ve hata yapmaktan korkmaktır aslında

3- Her şeyi çok ciddiye almak
Olaylara tabi ki bir ciddiyetle bakmak gerekir. Ama her şey o kadar ciddi değildir. iki üç yıl önce yaşadığınız olaylara şimdi gülüp geçiyorsunuz. O halde hayatı o kadar ciddiye almayın.

4-Şimdiye odaklanmamak
Yaptığımız en büyük hata geçmiş kaygılar ve gelecek endişeler arasında boğulup durmaktır. Şimdiye odaklandığınızda anın güzelliği size huzur ve mutluluk sağlar.
[post_ad]
5- Yanlış insanlara güvenmek
Yaptığımız hataların sebeplerinden biri de yanlış kişiler üzerinden hayal kurmak ve onlara güvenmek oluyor ne yazık ki. Farkına varsakta bu durumun yine de o kişiler yüzünden hayatımızı mahvedebiliyoruz.

6- Kendinizi sürekli suçlamak
Neden kendimizi yargılayıp duruyoruz. Aslında her şey insanlar için... Yaşadığımız olaylar ve verdiğimiz kararlardan sorumluyuz ama bu kendimizi suçlamamız anlamına gelmez. Aksine kendimizi affetmemiz anlamına gelir

7- Özür dilemekten korkmak
Hatalı olduğumuz durumlarda özür dilemekten korkmamalıyız. Pek çok sorunu çözen basit bir özürdür çoğu zaman.

8- Hep haklı hissetmek
Bazen haklı ve bazen haksız oluruz. Ama egomuz bizi yönetiyorsa her konuda kendimizi haklı hissederiz. Bu yaptığımız büyük hatalardan biridir.

9- Yeni şeyler öğrenmeyi red etme
Çoğu insan öğrendiklerini yeterli sayar ve yeni şeyler öğrenmekten korkar. Ama gerçek beceri sürekli öğrenmek ve araştırmaktan geçer.

10- Kin duymak ve ona göre hareket etmek
Bazı insanlar gerçekten kötüdür. Ama hayatınızı bu kötü insanlara ve olaylara kin duyarak geçirirseniz sadece kendinize zarar verirsiniz.


İlgili Konu >>> İnsanların yaptığı 5 büyük hata
Hayatımızı Kötüleştiren 10 Büyük Hata Reviewed by bilgierdemdir on 19:54:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.