Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Rüya ve Bilinçaltı ilişkisi


Rüyalar bilinçaltında yaşadığımız olayların sonuçları mıdır? Rüyaların bilinçaltı ile ilişkisi var mıdır? Psikanalizin babası Sigmund Freud'a göre rüyalar bilinçaltının bir yan ürünüdür. Kısaca bilinçaltına attığımız ve bastırdığımız şeyleri rüyalarda sembolik olarak görebiliriz.


Bunu en basit şekilde baskı altında kaldığımızda ve stresli zamanlarımızda kabus görmeye daha müsait oluruz. Bilinçaltında derinlere ittiğimiz olaylar sembolik bir dille rüyalarımızda devreye girer.

Rüyalar bir çözümleyici midir?

Niels Bohr, Elias Howe, Otto Loewi ve pek çok bilim insanının rüyalarda cevap bulduğu yazılmıştır. Bilinen şey üzerinde çok fazla düşünülen bir şey için aynı işlemi bilinçaltının da yaptığı ve size cevap verdiğidir. Rüyalarımız anlamsız ve önemsiz gibi dururken bize bazı cevapları verebilir.

Rüyalarda Bilinçaltına dair semboller bulunmaktadır. Bu yüzden önemli olduğuna inandığınız rüyalar üzerinde iyi düşünün. Size bazı cevaplar verebilir.

Bilinçaltı sembolleri için yazımıza bakınız. >>>Bilinçaltındaki sembolleri çözmenin yolları 

Neden Rüya Görüyoruz?

Gerçek anlamda pek çok araştırma olmasına rağmen tatmin edici bir cevap ne yazık ki yok. Bir beyin faaliyeti olan rüya görmenin temel nedeni bilinemiyor. Freud' göre yapamadığımız şeyleri (bilinçaltına gönderdiğimiz şeyleri) yapmanın yegane yolu rüyalar.
[post_ad]
Bilim insanlarına göre rüya nöronlar köprü kurarken oluşan elektriksel oluşumların bir sonucu. Carl Jung yaşadığımız olayların yansımalarını rüyalarda gördüğümüzü söyler.

Kısaca bilinçaltımız ve rüyalar arasında keşfedilmemiş ama fark edilebilir bağlar var. Rüyalarınızı yorumlarken yaşadığınız olaylar ve isteklerinizi göz ardı etmeyin. Bilinçaltınız rüyalarınızda size bir cevap vermeye hazırlanıyor olabilir.


Rüya ve Bilinçaltı ilişkisi Reviewed by bilgierdemdir on 20:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.