Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihninizi Temizlemek için 5 Yol



Zihnimiz düşünceler ve duygularla yoğun bir şekilde doludur. Bu bizde büyük bir negatif durum meydana getirir. Yorgun ve negatif hissederiz. Hayattan aldığımız zevk azalır. Daha dalgın ve düşünceli oluruz. Bu tamamen deliliktir aslında. Düşüncelerimiz bizi esir almış ve mutsuz etmiştir. Gelin 5 adımda zihnimizi arındıralım.

Sıkılmış bir yumrukla el sıkışamazsın. Gandhi


1- Düşüncelerinizin farkına varmak.
Neden sorusu ile başlayalım. Düşüncelerimizin ve negatif duygularımızın yoğunluğunun sebebi onlarla gerçek anlamda karşılaşmadığımız içindir. Düşüncelerimiz vardır. Ama biz onların farkında değilizdir. Peki farkına vardığımızda ne olur. Düşünceler bir süre durur. Siz ne kadar farkındalık yaparsanız düşünceler o kadar azalır. Çünkü bir koltukta iki kişi oturamaz...

2- Egonuzu anlayabilmek.
Ego siz olduğunu iddia eden bir düşünce şeklidir. Özünde tek başına olan insan egosu ile ikilik yaşamaktadır. Ego bizi kontrol etmeyi seven bir düşünce yapısıdır. Bizi yönlendirmeye çalışır. Şöyle düşünün zihninizde sürekli konuşan bir ses sizce de garip değil mi? Egoyu anladığınızda ona ihtiyacınız olmadığını fark edeceksiniz.

3- Geçmiş ve Gelecek Kaygıları.
Bundan 20 yıl sonrayı düşünüp kaygılanan tek canlı insandır. Problemlerimizin ve düşüncelerimizin temeli geçmişte veya gelecekte olan ve olacak olaylarla ilgilidir. Bundan kurtulmalıyız ve bunu hemen yapmalıyız.  Düşüncelerimizin farkına varmalı ve onların yanıltıcı olduğunu anlamalıyız. "Şimdi" yani anda kalmak burada önemlidir.



4- Meditasyon Yapmak.
Düşüncelerinizi durdurup nefesinize odaklanmak zihni tamamen rahatlatan ve arındıran bir durumdur. Meditasyona mutlaka zaman ayırın.

5- Pozitif Düşünceye Odaklanmak
Olumlama yaparak pozitif düşünceye odaklanabilirsiniz. Kendi olumlama cümlelerinizi oluşturarak daha verimli bir hal alır. Düşüncelerimizin temelinde negatife odaklanma durumu vardır. Negatife odaklanmamızın ana sebebi ise bilinçaltımızın korkularımıza takılı kalmasında yatar. Yapmanız gereken kendinizi pozitife odaklayabilmektir.


Zihninizi Temizlemek için 5 Yol Reviewed by bilgierdemdir on 21:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.