Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yaşamın 5 Temel Kuralı



Yaşarken öğrendiğimiz pek çok kural vardır. Bunlar görgü kurallarından tutunda yaşadığınız mahallenin kurallarına kadar indirgenebilir. Yaşamın 5 ana öğretisi vardır. Bu 5 temel kural hayatı anlamanızı kolaylaştıracaktır.


1- En önemli şeyi soruyorlar sana Bu Kendinsin.
Sen en önemli şeysin kendin için. Çünkü sen olmazsan senin için bir hayatta olmaz. Kendini sevmezsen diğer hiç bir şeyi de gerçek anlamda sevemezsin. Kendine değer verip korumazsan diğer şeylere de değer veremezsin. O halde bu anlaman gereken en önemli şey Senin çok önemli olduğundur.

2- En önemli öğrenmen gereken şey. Bu Sabırdır.
Aklın ve bedenin güçlü olabilir ama olaylara sabredecek bir iraden yoksa bir dal gibi kırılır gidersin. Sabrı öğrendiğinde hayatın fırtınaları seni daha az hırpalar.

3- Kaybetmenin doğal olduğu kazanmanın imkansız olduğu tek şey. Bu Zamandır.
Zaman sürekli kaybettiğimiz ve asla kazanamadığımız bir olgudur. Eskilerin dediği gibi zaman akıp gider. Şu anda bile zaman akıp gitmekte. O halde onun değerini bilmek çok önemlidir. Özellikle yaşamınızda size ait olan tek an şimdiki andır. Şu anın değerini bilin anda kalın ve anı yaşayın. Onun için acele et ve kendine, sevdiklerine zaman ayır.


4- Bu hayatta yapılacak en akıllıca şey. Bu hatalarımızdan ders almaktır.
Bilgeye sormuşlar hatalarınız oldu mu? Hayır demiş bilge ve eklemiş onlar benim öğrenmem gereken derslerdi hata değildi... Hepimizin öğreneceği şeyler var. Hatalarını tekrar eden insanlar dünyada ki en akılsız insanlardır. Bu sürekli tekrarlar. Ta ki dersi öğrenene kadar. Hatalarınız aslında tecrübelerinizdir.

5- Hayatın en büyük sorusu. Bu mu? Soruları boş ver ve keyifle yaşa...
Hayat bir hediyedir. Onun için her anın tadını çıkar ve doya doya yaşa. Endişelerin ve korkularının esiri olma... Tedirgin bir kedi gibi yaşama bir aslan ol ve hayatı kükreyerek yaşa. Hayata bir kere geldiğini unutma...

Yaşamınız size bağlıdır. Yaşam size tuvali sunar, resmi siz yaparsınız. Yaşamınıza sahip çıkın, yoksa başkası sahip çıkacaktır.

[post_ad]
Yaşamın 5 Temel Kuralı Reviewed by bilgierdemdir on 21:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.