Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Aydınlanmak için 5 Büyük Öğreti



Meselenin özüne ulaşır aydınlanan insan. Gördüklerinin gerçek manasını bilir. Hayatın gerçek amacını kavrar ve yüreğinde bunu hisseder. Aydınlanan insan için karanlıklar yok olmuştur.

Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin! Grisi yoktur aşkın, ya siyahı, ya beyazı seçeceksin. Şems-i Tebrizi



 1- Gerçek olarak gördüklerin sadece ilizyondur.
Hepimiz gerçeği arıyoruz ama gerçekte aradığımız aslında kendi benliğimiz. Evet insan her sorusunda aslında kendini arar. Duyularımızla algıladığımız gerçek sadece beynin ilizyonundan ibarettir. O zaman gerçek nedir? Bu gerçek sadece "kendin" olabilirsin...

2- Tüm ayrımlar sadece bir ilizyondur.
Bir bütünün parçalarıyız. Evren bir bütünden ayrılmış. Hepimiz birbirimize atomlarla bağlıyız. Aydınlanmanın mantığı bütünlüğü anlamaktan geçer. Hepimiz kaynağa geri döneceğiz.
[post_ad]
3- Her şey aslında sevgidir.
Nefret egomuzun oluşturduğu bir kavramdır. Sevgi ise gerçek enerjidir. Kısaca sevgi her şeyin ilacıdır.

4- En doğru anda aydınlanma seni bulacaktır.
Aydınlanma çabayla ilgili değildir. O bir kavrayıştır. Yaşamı ve ötesini anlamaktır. Bunun için yaşadıkların sana yol göstericidir. Sen kendini zorlayarak aydınlanamazsın.

5- En büyük öğretmen sensin.
Bulabileceğin en büyük öğretmen sensin. Aydınlanma içinde başlar ve dahası aydınlanma senle başlar. İç dünyanı keşfettiğinde idrak seviyen artmaya başlar.



Aydınlanmak için 5 Büyük Öğreti Reviewed by bilgierdemdir on 16:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.