Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Para Biriktirmenin Yolları



Para biriktirmek genellikle zordur. Borçlar vardır ve dahası bütçe bellidir. Tabii bazı diğer harcamalarda katılınca para biriktirmek neredeyse imkansız bir hal alır. İşte size 10 basit adım da Para biriktirmenin yolları.


Sade bir Hayat Kur.
Az olan özdür. Kısaca basit ve sade bir yaşam aynı zamanda az masraflı bir yaşamdır.

İhtiyaçlarınızı asgari düzeye indirin.
Her şey ihtiyacımız gibi duruyor ama aslında bazı şeyler gerçekten gereksiz. Doğru bir analiz ile ihtiyaçlarınızı asgariye indirin.



Bütçe analizinizi oluşturun.
Şimdiye kadar ne alıp ne verdiğinizi hesaplamadıysanız mutlaka yapın. Bütçenizi oluşturduğunuzda para biriktirmek çok kolaylaşacaktır.

Bedavalar önemlidir.
Mesela bedava bir öğle yemeği bütçenize katkıda bulunacaktır. Arkadaşlarınızdan gelen davetleri kaçırmayın. Kısaca bedava olan şeyleri kaçırmayın.
[post_ad]
Kazancı arttırma yolları.
Giderleri belirleyip kısıtladıysanız sıra kazancı arttıracak yollara geldi. Ek işlerden, internette para kazanmaya kadar tüm yolları araştırın. En küçük maddi destek size büyük avantajlar sağlayacaktır.

Kredi Kartı yerine Nakit Ödeme
Kredi kartıyla yaptığınız harcamalarda ilerideki bir dönem borçlanırsınız. Nakitte ise paranız ne kadarsa o kadar harcarsınız. Kredi kartı yerine nakit veya maaş kartını kullanmaya özen gösterin.

Kendinize karşı dürüst olun.
Durumlarla yüzleşin ve gerçekçi planlar yapın. Biriktiremeyeceğiniz bir miktarı düşünmeyin. Ulaşabileceğiniz hedefler koyun.

Fırsatları değerlendirin.
İyi bir iş teklifi aldıysanız değerlendirin veya ek iş fırsatı geldiyse kaçırmayın. Çünkü profesyonellik bunu getirir. Gelen parayı arttırırsanız daha rahat para biriktirirsiniz.

Biriktirmeye küçükten başlayın.
Yeni biriktirmeye başladıysanız küçük paraları hedefleyin. Göreceksiniz bir süre sonra biriktirme oranınız artacaktır.

Mecburi biriktirme uygulayın.
Bankanıza talimat vererek maaşınızdan para biriktirilmesini isteyin. En kolay ve hızlı yöntem budur. Bu sayede maaşınıza göre harcama yaparsınız ve para birikmiş olur.


Para Biriktirmenin Yolları Reviewed by ender on 22:14:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merhabalar 🙋 Alışverişlerimizi isteklerimiz doğrultusunda değil de ihtiyaçlarımız doğrultusunda yaptığımızda hem gereksiz harcamalarımızın önüne geçeriz hem de yaşam alanlarımızı boşu boşuna doldurmamış oluruz. 😇 ‘’Alışveriş Yapmadığım Yıl’’ kitabıyla ilgili yazmış olduğum blog yazıma https://www.tarz2.com/alisveris-yapmadigim-yil linkinden ulaşabilirsiniz. 👐 Yazılarınızın devamının gelmesi dileklerimle, keyifli okumalar dilerim. 😊

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.