Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Psikolojinizi Güçlendirecek 7 Adım



Hepimiz bazı sorunlarla boğuşup duruyoruz. Ama psikolojimiz güçlü olursa bu sorunların üstesinden gelmemiz daha kolay olur. Bu 7 adımla psikolojinizi güçlendirebilirsiniz.


1. Adım
Kendini Tanımla:
İnsanın en büyük sorunu kendini tam olarak tanımamasıdır. Kendini tanımayan insan sınırlarını bilmeyen insandır. Sorunların başında aslında bu yatar. Kendini bilme eylemi psikolojik olarak en güçlü adımdır.



2. Adım
Temel Düşüncelerinizi Değerlendirin:
Bir konu hakkındaki yargılarımızı tanımlamamız bize büyük zaman kazandırır. Sorunlarımızın altında yatan bir diğer etkende aslında temel olarak o konu hakkında ne düşünmemiz gerektiğidir. Bir konu hakkında tam olarak ne düşündüğümüzü bulursak psikolojimiz güçlenecektir.

3. Adım
Seçim gücü:
Pek çok insan gibi kararsız kalırız. Bu sorunlarımızın artmasında büyük bir etkendir. Eğer gerekli tüm konularda kararlarımızı verirsek problemler azalacaktır. Psikolojimizi güçlendirecek etkenlerden biri de Seçimimizi yapmamızda saklıdır. Kararlı ve gideceği yönü bilen bir insana herkes yardım eder.

4. Adım
Mental gücünüzü devreye sokun:
Zihinsel olarak bir gücünüz var. Bu gücünüzü mutlaka devreye sokun. Zamanınızı iyi değerlendirin. Meditasyon ve olumlamalar ile mental gücünüzü arttırın.
[post_ad]
5. Adım
Olumsuz düşünceleri pozitif düşünceler ile yer değiştirin:
Düşüncelerimiz psikolojimizi etkileyen en büyük güçlerdir. olumsuz düşüncelerimizi pozitif ve daha yapıcı düşünceler ile yer değiştirmeliyiz. bunu yapmak sanıldığından daha kolaydır. Düşüncelerimizin kontrolü temelde bizdedir. Fakat bunu fark edemeyiz.

6. Adım
Konforlu bölgeden çıkmanın zamanı geldi:
Rahatladığımız bir bölge vardır. Bu genellikle evimizin konforudur. Ama psikolojimizi güçlendirmek istiyorsak yapmamız gereken ilk şey bizi hedeflerimize götürecek yerlere gitmekte geçer.



7. Adım
Her şeyin geçici olduğunu hatırlayın:
Yaşam bir döngüdür ve sürekli olarak ilerler. Bu döngü içinde her şey geçicidir. Zaman akar ve problemlerin yerini başkaları alır. İnsanlar ve tüm her şey geçicidir. Bu akışı fark ettiğinizde psikolojinizde büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

Psikolojinizi Güçlendirecek 7 Adım Reviewed by bilgierdemdir on 14:38:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Her maddeye sonuna kadar katılıyorum ama 4. ye daha çok. Meditasyon ve olumlamalar her zaman en önemlisi...

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.