Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sarımsağın 7 Mucizevi Etkisi



Lokman hekimin bulduğu ölümsüzlük iksirinin sarımsak tohumu olduğu rivayet edilir. Hikayeye göre sarımsak tohumuyla yapılan iksiri nehre düşürmüştür Lokman hekim. Bu olaydan sonra sarımsağın tohumu yok olmuş ve sarımsak kendisini ektiğinizde çıkan bir bitki olmuştur. Pek çok toplumda sarımsak sağlıkla eş değer tutulmuştur. Peki sarımsağın 7 güçlü etkisi nedir.


! Doktorunuza danışarak ve diyetinize uygunluğunu kontrol ederek uygulayınız.

1. Akne Tedavisi
Sivilce ve deri hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. 2009' da yapılan bir çalışmaya göre ayrışmış haliyle - sülfenik asit - allisin radikallerle hızlı bir reaksiyon oluşturur.

2. Saç Dökülmesini Tedavi edebilir.
Sarımsak aşırı yüksek kükürt içeriği ve keratin içeriği ile saç protein oluşur. Bu, zengin içerik büyümeyi tetikler. 2007 yılında yapılan çalışma; Hindistan Dermatoloji bilimdalı yeniden saç büyümesini teşvik etmek için etkili olabileceğini söylediler.

3. Soğuk Algınlığına Karşı Savaşır
Sarımsak hastalık dönemlerinde sağlık yardımı olarak görev yapabilir. Rene Ficek , tescilli diyetisyen ve Illinois Seattle Sutton Sağlıklı Beslenme uzmanı anlattı. Günde bir diş sarımsak virüsleri yenmek için faydalı olabilmektedir.


4. Kan Basıncını Düşürür
Günde bir sarımsak takviyesi kan basıncınızı normal seviyede tutmanıza yardımcı olabilir. Pakistanda yapılan bir çalışma kan basıncını düşürdüğüne dair bulgular bulmuştur.

5. Kalp Hastalık Riskini Düşürür
Sarımsak, toplam LDL kolesterolü düşürerek kalp rahatsızlığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlanan, 2000 yılındaki bir çalışma, sarımsağın yüksek seviyelerde orta düzeyde azaltılan kolesterol düzeyleri olan kişilerde toplam kolesterol düzeyine etkisi olduğunu bulmuştur.

6. Fiziksel Performansı Geliştirir
Sarımsak, egzersiz kapasitesini arttırmaya ve egzersize bağlı yorgunluğu azaltmaya yardımcı olabilir. Ficek, "Sarımsak eski kültürlerde yorgunluğu azaltmak ve emekçilerin çalışma kapasitesini arttırmak için uzun bir geçmişe sahip" dedi. Sarımsak yağı, kalp hastalığı olan kişilerin egzersiz kapasitesini artırdığı belirlendi.
[post_ad]
7. Kemik Sağlığını İyileştirir
Alkalize bitkiler çinko, manganez, vitamin B6, vitamin C gibi kemik-sağlıklı besinler ile doludur. Risa Groux , bütünsel bir beslenme ve ChazzLIVE uzmanı kalsiyum emilimini arttıran antitoksidanlar içermektedir.

Sarımsak, kadınlarda östrojen artışı ile kemik kaybını azaltabilir. 2007 yılında yapılan bir çalışmada , sarımsak, sağlıklı, güçlü kemikler için yapı taşları olarak işlev gören besin maddeleri içerdiği ortaya çıkmıştır.

Sarımsak, yemeklerinize lezzet kattığı kadar; sağlığınıza değerli bir katkısı vardır.

Kaynak:
medicaldaily.com

Sarımsağın 7 Mucizevi Etkisi Reviewed by bilgierdemdir on 13:38:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.