Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Akıllı İnsanların Kullanmadığı 6 Cümle



Konuşma sırasında bazı cümleler bilinçaltımıza negatif etkide bulunur. Akıllı bir konuşmacı asla bu cümleleri karşıdaki kişiye kullanmaz. Peki karşımızdaki kişiyi pozitif yönde etkilemek için ne yapmalıyız.


6 Cümleyi Konuşma Sırasında Kullanmayın.

1- Moralin mi bozuk? (Kötü bir şey mi oldu)
Bu tarz sorular konuşmanın enerjisini düşürecektir. Onun yerine Her şey yolunda mı? diye sormak çok daha avantajlıdır.

2- Bayağı kilo vermişsin.
Bu cümledeki negatif düşünce direk bilinçaltına ulaşarak sizde negatif etki yaratmaktadır.
Onun yerine Çok güzel gözüküyorsun veya harikasın diyebilirsiniz.



3- Kafanı takma.
Problemleri çözecek bir cümle olmadığı gibi karşı tarafta gerginliği arttıracak bir cümledir. Onun yerine Her şey yolunda veya her şey iyi olur gibi daha teskin edici cümleler kullanmak gerekir.

4- Sen her zaman... Sen hiç bir zaman
İle başlayan cümleler negatif bir tonda ilerleme sağlar ve modunuzu düşürür. Bunun yerine genellikle kelimesi daha yumuşaktır.

5- Daha önce demiştim...
Bu cümle kadar negatif etki yaratan başka bir cümle daha yoktur herhalde bunun yerine konuyu anlatabilir ve hatırlamasını sağlayabilirsiniz.
6- Ne istersen onu yap...
Bu cümle zaten negatif bir durumu ortaya çıkarır. Bunun yerine çözümü birlikte bulalım ve sana yardımcı olacağım diyebilirsiniz.
[post_ad]
Akıllı İnsanların Kullanmadığı 6 Cümle Reviewed by bilgierdemdir on 12:46:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.