Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Simyacı Kitabından Öğreneceğimiz 6 Önemli Ders


Paulo Coelho'nun yazdığı harika bir kitap Simyacı. Okumadıysanız mutlaka vakit ayırmanızı tavsiye ederim. Pek çok felsefe ve düşünceyi bir araya getiren güzel bir kitap. Simyacı kitabının bize verdiği 6 önemli ders nedir.


1- Hepimiz aslında simyacıyız.
Simya bir şeyi başka bir şeye çevirme yeteneğidir. Mesela değersiz bir metali altına çevirmektir. Aslında burada yatan mental gücü ve anlamı kavradığımızda gerçekte simyacının bize ne anlatmak istediğini anlarız. Biz hayatımızı daha güçlü ve güzel bir şeye çevirecek güce sahibiz.

2- Aslında aradığın her şey senin ilk başladığın yerde olabilir.
Hepimiz hayatın anlamını ve diğer şeyleri arıyoruz. Büyük kazançlar ve değerleri başka yerlerde bulmak için yolculuğa çıkıyoruz. Ama belki aradığımız tüm her şey zaten bizimle birliktedir.
Eğer iç yolculuğuna başlamadıysan dışarıdaki yolculuk seni bir yere vardırmaz.

3- Hayatımızın anlamı bize verilen amacı keşfetmekle ilgilidir.
Kitabın kahramanı sevgilisi ve görevi arasında seçim yapmak zorunda kalır. Hepimiz bir amaç için bu dünyadayız. Ruhsal olarak öğrenmemiz gereken dersler ve düşünceler var. İşte burada amacımızı keşfetmek; gerçekten bizim için çok önemli. Hepimizin gerçekleştirmesi gereken kişisel bir menkıbemiz var ve bunu aslında biliyoruz.
[post_ad]
4- Önemli olan yolculuğun kendisidir varacağın yer değil.
Kahramanımız bir hazine bulmak için yola çıkar ama aslında kendi öz benliğini ve menkibesini keşfeder. Hepimiz yolculuğun sonunda her şeye kavuşacağımızı düşünürüz. Bir işi bitirdikten sonra başarı geldiğine inanırız. Ama asıl olan bir şeye başlamaktır.

5- Karar vermek çok önemlidir.
Aslında hayatımızı en çok etkileyen şey verdiğimiz kararlardır. Hepimiz doğru kararlar vermek isteriz. Bu yüzden bazen depresyona ve sıkıntıya gireriz. Ama gerçek aslında zaten gideceğimiz yollar çizilmiştir. Yaşamın işaretlerini doğru okursak ve inanırsak herkes bize kararımız için yardım edecektir.

6- Gerçek ilerlemeyi yakalamadan önce pek çok kez gerileriz.
Gerçek başarıyı yakalayana kadar pek çok talihsizlik yaşarız. Hayatın bir kuralı da budur. Zirveye tırmanan insanlar bunu bilirler. Her şey yolunda gitmez ve pek çok aksilik yaşarlar. İşte bize hayatı ve başarıyı öğreten de bu aksilikler ve sorunlardır.
Simyacı Kitabından Öğreneceğimiz 6 Önemli Ders Reviewed by bilgierdemdir on 10:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.