Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kuantum Deneyi Şaşırttı; Biz Ölçmeden Gerçeklik Aslında Yok


Bu deney bizim tekrar düşünmemize neden olacak pek çok şeyi işaret ediyor. Gerçeklik biz sadece oradayken mi var? Biz gözlemlerken var olan bir gerçeklik düşünün. Avustralya Üniversitesinden fizikçiler yaptıkları deney ile gerçekliğin atom altı seviyesinde sadece ölçülürken var olduğunu kanıtladılar.

Peki bu gündelik hayatımızda neleri değiştirebilir. Teknik olarak hiç bir şeyi değiştirmez. Ama ruhsal ve enerji açısından düşünürseniz; belkide hayata farklı bir açıdan bakmanın zamanı geldi diyor. Katı ve kesin gerçeklik diye bir şey olmadığını düşündürüyor bu deney. Gerçeklik atom altı seviyelerde sadece gözlemlenirken var.

Araştırma ekibinin başı Fizikçi Andrew Truscott'un söylediğine göre ölçmek (gözlemlemek) her şey, Siz ona bakmıyorken gerçeklik var olmuyor" diyor.

Ünlü çift yarık deneyini tekrarlayan fizikçiler Bose-Einstein yoğunlaşması olarak bilinen sıkışıp kalmış helyum atomlarını tek bir atom kalana kadar fırlattılar. Bu sayede çift yarık deneyi kesin olarak oluşturuldu.
[post_ad]
Bu deney sayesinde kuantum ölçülmediğinde atom altı seviyede gerçeklik yok. Peki bu teori sadece ruhsal olarak düşünmemiz dışında başka nelere yarıyor. Led ışıklar, Lazerler ve Bilgisayar çipleri pek çok önemli şeyin gelişmesinde bize yardım ediyor. Yaşamın derinlerine ve ruhsal öğretilere baktığımızda çok önceden bunların yazılıp çizildiğini görebiliriz belkide.

Kısa bir tao hikayesi
chuang tzu rüyasında bir kelebek olduğunu görür. uyandığında ise kendisine şunu sorar. ben rüyasında kelebek olduğunu gören chuang tzu muyum? Yoksa rüyasında chuang tzu olduğunu gören bir kelebek mi?

Mevlana'dan Yunus Emreye ve daha pek çok sufiye dünyanın gerçek olmadığı bir yanılsama olduğunu söylerlerdi. "Ete kemiğe büründüm, Yunus gibi göründüm" düşüncesi bize aslında görmemiz gerekeni görmediğimizi söylüyor olabilir.


Kuantum Deneyi Şaşırttı; Biz Ölçmeden Gerçeklik Aslında Yok Reviewed by bilgierdemdir on 20:34:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Konu içeikleri bilimsel iyi teşekkür ederiz bunun için. Fakat bu kadar ciddi ve yararlı bilgilerin, ciddi bir dilbilgisi farkındalığıyla yazılıyor olması lazımdı. Yanılıyor muyum? Beni en çok rahatsız eden; "yapmasakta, etsekte, bizde, belkide" vs gibi hatalar. Umarım uyarılarım yerine ulaşır :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.