Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyninizi Yeniden Programlayın. 5 Adım


Beynimiz, kendini en çok geliştiren ve gelişime en açık organımızdır. Beynimizin üzerinde diğer organlardan daha söz sahibiyiz. Beynimize nasıl düşünmesi gerektiğini öğretme gereği duymuyoruz. Beynimiz bu işi plansız olarak gerçekleştiriyor. Peki beynimizi pozitif düşünceye eğitirsek ve onda hakimiyet sağlayabilirsek, ne elde ederiz.


"On bin tekmeyi bir kere çalışmış bir adamdan korkmam, asıl bir tekmeyi 10,000 kere çalışmış adamdan korkarım" Bruce Lee
> Daha sağlıklı bir düşünce yapısı
> Kontrollü bir duygu durumu
> Sağlıklı ve daha az stresli bir beden
> Huzurlu bir bakış açısı
> Problemlerde ve sorunlarda daha fazla konsantrasyon
> Daha fazla farkındalık
> Analitik ve hızlı düşünen bir beyin

Bunları sağladığımızda beynimiz mutlu ve huzurlu olmayı bizim için gerçekleştirir. 5 yöntem ile beynimize egzersizlere başlayalım. Bu egzersizlere toplamda günlük 1 saat ayırmalısınız. Her gün uygulamaya gayret göstermelisiniz.


Bir yere uzanın veya rahat bir konumda oturun.

10 dakika sessizlik
Bir zihni susturmak gerçekten zordur. İlk defa deniyorsanız daha zordur. Şimdi sessiz bir yer bulun ve nefesinize odaklanın 10 dakika boyunca hiç bir şey düşünmeden, sadece nefes alışverişinizi izleyin.
[post_ad]
10 dakika pozitif cümle
Yapmanız gereken pozitif cümleleri, 10 dakika boyunca tekrar etmek ve bolca sesli olarak söylemek.

10 dakika pozitif anılara odaklanmak
Yaşadığınız ve sizi mutlu eden anılara odaklanın ve 10 dakika boyunca gözünüzde canlandırın.

10 dakika boyunca farkındalık
Farkındalık meditasyonu diyebiliriz, bu alıştırmaya ve çevremizdeki tüm sesleri ve objeleri dinliyor ve detaylı şekilde inceliyoruz. Başka hiç bir şey düşünmeden sadece bunu yapıyoruz.

20 dakika boyunca imajinasyon
Evet 20 dakika boyunca hayalinizi kurduğunuz şeyleri düşünün. Bir ev veya araba olabilir veya zenginlik. Hayalgücünüzde özgürsünüz. Önemli olan pozitif hayaller olsun. Bunu yaparken zihninizdeki değişimleri farkındalık ile hissedin.

Beyin, bir kere pozitif düşünce üzerine eğitilirse negatif düşünmeyi seçmez.


Beyninizi Yeniden Programlayın. 5 Adım Reviewed by bilgierdemdir on 10:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.