Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Üstün Zekalı İnsanların 5 Güçlü Beyin Stratejisi


Beynimiz, düşüncenin kaynağı ve tüm organların çalışmasından sorumlu büyük patron. Bilinç algımızı oluşturan ve derinliklerinde bilinçaltı diye adlandırdığımız alanın asıl sahibi. Hepimiz üç aşağı 5 yukarı aynı beyinlere sahibiz. Üstün zekalı biri değilseniz tabii. Einstein öldükten sonra beyni araştırılmış ve diğer insan beyinlerinden çok farklı olmadığı tespit edilmiş. Peki üstün zekalı insanları diğer insanlardan farklı yapan bu üstünlük nereden geliyor.

Üstün Zekalı İnsanların 5 Akıl Stratejisi



1- Bir anda tek bir şeye odaklanmak.
Üstün zekalı insanlar; bir anda tek bir işe odaklanırlar ve bu onlara çok yüksek bir başarı getirir. Bunun için yüksek bir konsantrasyon yetenekleri vardır.
Düşünürken, onları kimse başka bir şeye yönlendiremez. Zihniniz için konsantrasyon yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Bunun için meditasyon ve nefes egzersizleri yapabilirsiniz.


2- Kendilerine Duydukları İnanç
Eğer zihninize, "ben başarılı bir insanım" diyorsanız ve bunu sürekli tekrarlıyorsunuz beyniniz size tamam sahip diyecektir. Yapmanız gereken en önemli şey kendinize inanmaktır. Bunun için başardığınız işlere odaklanın. 

3- Kısayolları keşfederler.
Yapılması gereken iş için kısayollar her zaman mevcuttur. İşte üstün zekalı insanlar bu kısayolları çok çabuk keşfederler. Yapmanız gereken çalışırken veya okurken belli teknikleri kullanmaktır.

4- Beynin iki lobunu eş zamanlı kullanırlar.
Onlar yaratıcı zekayı kullanırlar. Sürekli olarak yeni fikirleri keşfederler. Bu sayede beynin hem sol, hemde sağ tarafını eş zamanlı kullanırlar. Mantığınızı geliştirirken işin içine hayal gücünüzü sokarsanız, büyük başarılar elde edersiniz.

5- Olmuyor kelimesi onlar için geçerli değildir.
Pek çok mucit binlerce denemeden sonra başarıya ulaştılar. Üstün zekalı insanların en büyük stratejisi başarmak istedikleri şeyden asla vazgeçmemektir. Bu sayede sadece bilinci değil bilinçaltınıda etkin şekilde kullanırlar. Çünkü bilinç bir problemi çözmeye tam olarak odaklanırsa bilinçaltı da aynı probleme odaklanır ve çözene kadar problem üzerinde düşünmeye devam eder.
[post_ad]
Üstün Zekalı İnsanların 5 Güçlü Beyin Stratejisi Reviewed by bilgierdemdir on 19:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.