Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Tek Yöntemle İnsanları İkna Edin


Eğer birini kesin ikna etmeniz gerekiyorsa bu yöntemle o kişinin kararında çok etkili olabilirsiniz. Bazı durumlarda insanlara fikirlerimizi kabul ettirmemiz gerekir. Çoğu zaman karşımızdaki kişiyi etkileyemez ve onun fikrini değiştiremeyiz. İnsanları yönlendirmek ve manipülasyon etmek için pek çok yöntem vardır. Biz ise Blaise Pascal'ın düşünceler kitabında bu akıl oyunu taktiğini okuyalım.



Blaise Pascal Fransız mucit ve filozoftur. 1623 - 1662 yılları arasında yaşamıştır. Bir kişiyi bir konuda etkilemek ve ikna etmek istiyorsanız. Bilgi erdemdir yorumu ile bu yöntemi hayatınıza geçirin.

Akıl oyunu yöntemi

1. Aşama Kişinin olay hakkında düşüncelerini hiç bir etki yapmadan dinleyin.

2. Aşama Kişinin bakış açısından olayı görün ve onunla bu düşüncenin doğru olabileceğine katılın. Hatalı olduğunu veya yanlış düşündüğünü söylemeyin.



3. Aşama Kişiye bu fikrin doğruluğu ile birlikte kendi bakış açınızdan olayları anlatın. Acele etmeden onun düşüncelerine katılarak kendi fikirlerinizi olaya dahil edin. 

Peki bu yöntem ne kadar işe yarar. Öncelikle pek çok ikna uzmanı bu yöntemi zaten kullanıyor. İkincisi ise yöntem kişinin size karşı bir savunma oluşturmasını engelliyor ve size pozitif bir konum sağlıyor.

Tabii ki sizin yeteneğinizin ve konuşma tekniğinizin büyük bir önemi var. Bu yönteme ise kısaca iknada empati diyebiliriz. Bu yöntemin amacı insanları kandırmak değil. O insanlara kendi bakış açınızı tartışmadan anlatabilmektir.
[post_ad]
* Bilgi Erdemdir
Yararlanılan Kaynak:
https://www.brainpickings.org

Tek Yöntemle İnsanları İkna Edin Reviewed by bilgierdemdir on 19:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.