Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Söylediğiniz 6 şey Çocuklarınıza Mutsuz Bir Gelecek Verir.


Çocuklarımıza yaptığımız bazı şeyler iyi gibi gelse de aslında onlarda negatif duygu durumu oluşmasını sağlayabilir. Bu 6 şeyi çocuklarımıza yapmayı kesinlikle bırakmalı ve onları anlamalıyız. Bu dünyada onları anlayabilecek en doğru insanlar anne ve babasıdır. Bu konuyla ilgili Çocuklarınıza verebileceğiniz 10 harika hediye


Her zaman en iyi notu almalısın.
En iyi sen olmalısın ve en başarılı kişi sen olmalısın. Çocuklara verdiğimiz bu düşünce aslında bir noktada tıkanır kalır. her dersten 100 alması gerektiğini söylediğinizde ona hayatın sadece sayılardan oluştuğunu ve puanların önemli olduğunu söylersiniz. Ona değerlerin sayısal ederinden çok manevi değerlerini de öğretin.

Asla Kaybetmemelisin.
Kaybetmek, kazanmak kadar gerçek bir sonuç. Hayatta her zaman kazanamazsın ve bazen kaybettiğinde daha çok şey öğrenebilirsin. Çocuklarınız kaybetmekten korkarsa denemekten de korkarlar. Ona kazanmaktan çok pes etmemeyi ve mücadele etmeyi öğretin. Düştüğünde ayağa kalkmayı öğretin. Pek çok başarılı insan binlerce denemeden sonra başarılı olmuşlardır.

Bu meslek para kazandırmaz.
Çocuklarımızın çok güçlü bir hayal gücü var. Bir gün astronot olmak isterler ve bir gün bakarsın şarkıcı. Fakat size hayallerini anlattığında olaya sadece maddi yönden yaklaşmayın ve altında yatan düşünceyi keşfedin. 9 yaşındaki Oğlum "Baba ben çöpcü olmak istiyorum" dediğinde bir süre durdum ve sonra sordum bu mesleği neden seçmek istiyorsun dedim. Tüm dünyayı temiz tutabilirim dedi. Çocuklarınızın seçtiği meslekleri asla maddi olarak değerlendirmeyin ve bırakın hayallerini rahatça söylesinler.
[post_ad]
Filancanın oğlu-kızı nasıl okuyor.
Farkında mısınız? Çocuklarınız aslında eşsiz canlılar. Aynı parmak izi gibi. Onları başkaları ile karşılaştırmaya başladığınızda güvenlerini yitirirsiniz. Onlara güvenin ve onların başarılı olacaklarını söyleyin. Onlara inandığınızda çok güzel işler başaracaklardır.

Sen çok .....
Tembelsin, sakarsın vb. diye giden cümleleri asla kullanmayın. Onların o harika dünyalarını yaptığı basit hatalar yüzünden zedelememelisiniz. Sakarlık yapmaları çok normal. Ya da ders çalışmayı sevmemeleri veya oyun oynamayı çok sevmeleri. Onları anlamak yerine yargılayıcı cümleler kullanmayın. Onları seviyorsunuz ve iyi olmalarını her şeyden çok istiyorsunuz. Onun için onlara sana inanıyorum başaracaksın diyin.

Balıkların ağaca tırmanmasını istemeyin.
Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir. Einstein
Çoğu zaman hepimizin yaptığı bir şeydir. Tek bir zeka türü yoktur. Matematiksel veya Sayısal zeka dışında pek çok zeka tipi vardır. Müzik zekası, Dilsel sözel zeka, Görsel zeka vb... liste uzar gider. Çocuklarınızda ki gerçek potansiyel siz onlara destek olduğunuz sürece ortaya çıkacaktır. Onları tek bir ders ile yargılamayın. Onlara zaman tanıyın ve zeki olduklarını bilin...

Bu bir kişisel gelişim yazıdır.

Söylediğiniz 6 şey Çocuklarınıza Mutsuz Bir Gelecek Verir. Reviewed by bilgierdemdir on 17:48:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.