Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Matrix'te Yaşamak Her Şey Sadece Bir İlizyon mu?


Her şey sanal bir gerçeklik olsaydı ve biz bunun farkında olmasaydık dünya şu anda tam böyle mi olurdu? Bilim adamlarına göre cevap kesinlikle "evet". Hatta simülasyon argümanı diye bir hipotez bile mevcut. Dünya üzerinde sanal bir gerçeklik içinde yaşadığımızı düşünen bilim insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. 1999 yılında Matrix filmi gösterime girdiğinde bilim kurgunun çok daha ötesinde bir felsefe taşıyordu. O hepimizin merak ettiği bir soruyu soruyordu. Dünya gerçek mi? İlk çağ filozoflarına kadar giden bir soruydu bu.
Descartes şöyle bir soru sormuştur. Büyük bir gücün sizi uyuttuğunu ve uyurken size çok gerçekçi rüyalar gördürdüğünü düşünün. Zihniniz bunun rüya olduğunu anlayabilir mi?
Tesla'nın sahibi Elon Musk bir konuşmada tüm evrenin gerçek olması ihtimali milyarda bir dedi. Hepimiz sanal bir gerçeklik içinde yaşıyoruz. Bunun farkında değiliz. Elon Musk bu konuşmasıyla büyük ilgi uyandırsa da asıl soruya gelelim sanal bir gerçeklikte yaşamamız mümkün mü?
Nick Bostrom (Bilim adamı) yaptığı araştırmalarda sanal gerçeklik içinde yaşadığımız ile ilgili bilimsel bulgular bulduğunu belirtiyor.
Kuantum fiziğinde bulunan bulgular bunu destekler nitelikte. Neden mi?

Gelin bir simülasyon yapalım. Süper bilgisayarınız olduğunu düşünün. Yapmanız gerekenler ne olurdu.
Görülmeyen yerleri modellemeye gerek yoktur. Sanal gerçeklikteki kişi oraya bakmıyorsa oranın tekrar hesaplanmasına gerek yoktur. (Gerçek hayatta kuantum gözlemci teorisi bunu söylemektedir)
Yani kimsenin görmediği bir yer aslında sadece matematiksel veridir.

Bir modelleme yaparken ihtiyacınız olan pixellerdir. (Gerçek hayatta kuantum parçacıkları atomlar devreye girmiştir)

Her simülasyonda ve bilgisayar sisteminde belli yamalar ve düzeltmeler yapılır. (Gerçek hayatta bunlara mucizeler ve büyük olaylar diyebilir miyiz?)

Simülasyonda yaşadığımızın kesin kanıtları yok tabii ki. Bunlar bilimsel varsayımlardan oluşmaktadır. Bilim adamlarına göre gerçek beynimizin duyu organlarıyla algıladıklarını tekrar yorumlamasından başka bir şey değil.

Peki sizce bir simülasyonda mıyız?..

[post_ad]
Matrix'te Yaşamak Her Şey Sadece Bir İlizyon mu? Reviewed by bilgierdemdir on 12:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.