Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Heyecan Duygusunu Yenmek İçin 3 Adım


Önemli bir toplantınız var ve çok heyecanlanıyorsunuz. Heyecan genellikle her şeyi batıran berbat ama sevimli bir duygudur. Peki heyecanımızı nasıl yeneriz. Bu 3 adım ile heyecanınızı yenin.



Benim için "çok önemli" duygusunu yenin.
Heyecanımızın en büyük nedeni heyecanladığımız olayın bizim için çok önemli olmasıdır. Peki bu duyguyu nasıl azaltabiliriz. Öncelikle hiç bir şey sizin kadar önemli değil. Eğer gerçekten şu olumlamayı yaparsanız heyecan duygunuzun azaldığını göreceksiniz.
Benim için en önemli şeyleri çoktan kazandım. .......... çok başarılı olacağım. Nokta nokta olan yere önemli olayı söyleyin.

Heyecan bazen kaybetme korkusu veya rezil olmak ile ilgili olabilir.
Bir toplantıda konuşmak gerçekten zordur. Bunu zorlaştıran ise zihnimizdir. Çünkü zihnimiz korumacı iç güdü ile bizi savunur. Kısaca toplantıda konuşmak veya yeni bir işe başlamayı riskli olarak görebilir. Bilinçaltınızdaki bu duygu durumunu fark ettiğinizde duygusal durumunuz azalacaktır.
[post_ad]
Heyecanlandığınız durumu zihninizde canlandırın.
Aklınızda şu anda zaten kötü bir senaryo dönüyor. Biz bunun yerine size alternatif bir senaryo üretmeyi öneriyoruz. Zihninizde önemli olayın başarıyla sonuçlandığını pek çok kez canlandırın. Bunu gün boyu yapın. Kendinizi harika hissedeceksiniz. Mesela yarın bir toplantınız olsun. Herkesin sizi hayranlıkla izlediğini ve çok başarılı olduğunuzu bolca hayal edin. 
Heyecan Duygusunu Yenmek İçin 3 Adım Reviewed by bilgierdemdir on 18:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.