Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Duygusal İyileşme için Bu Yöntemleri Uygulayın


Duygusal iyileşme yaşadığımız negatif duygu durumlarının temizlenmesinden başka bir şey değildir. Kişinin kendi kendine uygulayabileceği basit terapi ve ritüellerden ibarettir. Duygusal olarak iyileştiğimizde daha huzurlu ve sağlıklı hissederiz.

Duygusal iyileşme için beynimizde büyük bir adım atmalıyız. Nasıl bir deney aynı olasılıklara deneyerek bir yere varamaz. Kendimizi değiştirmediğimiz sürece bizde bir yere varamayız. Kendimizi değiştirmek ise alışkanlıklarımızla başlayıp daha yüksek rütiellere doğru gider. Beynimiz ve limbik sistemimiz gerçekten çok komplekstir.


Düşüncelerimiz ve duygular birbirinden ayrı iki alana hitap edebilir ve sonunda aynı noktaya çıkar. Düşünceler duygularımızı oluşturabilir ama duygular tamamen düşüncelerimizi kontrol edecek güçtedir.

Mesela mutluyken negatif bir şey düşünmek istemezsiniz. Aynı durum üzüntülüyken de pozitif şeyler pek ilgimizi çekmez.

Bu 3 Yöntem ile duygularınızı iyileştirin.

1- Duygusal Konuşma Terapisi.
Duygusal sorunların kaynağı zamanında oluşmuş negatif anılardır. Gerçekten zorlu bir çocukluk yaşadıysanız veya unutamadığınız travmatik duygusal durumlar yaşadıysanız bu anıları bastırmış ve derinlere itmiş bulunmaktayız. Konuşmak harika bir terapi yöntemidir. Sesli şekilde yaşadığınız negatif anıları sizi dinleyecek bir dostunuza anlatmak size harika gelecektir.

 Eğer sizi dinleyecek kimse yoksa yapacağınız en güzel şey boş sandalye terapisi uygulamaktır. Karşınızda biri varmış gibi her gün negatif anılarınızı anlatın ve yaşadığınız duygusal yoğunluğu 1 den 7 ye kadar sıralayın. 7 en yoğun 1 en azdır. Hergün durumunuzu değerlendirin. Anılarınızı her anlattığınızda o anıların etkisi azalacaktır.
[post_ad]

2- Duygulara Pozitif Yüklemek.
Gülmek ve kahkaha atmak harika bir terapi yöntemidir. İnternette güleceğiniz güzel videoları keşfedin. Komedi filmlerine vakit ayırın. Olumlama yapın ve negatif duygularınız geldiğinde pozitif düşünmeye gayret edin. Pozitif enerjiye döndüğünüzde huzurlu hissedeceksiniz ve duygusal iyileşme yaşayacaksınız.

3- Basit bir ritüel uygulayın.
Hoş kokulu bir tütsü olabilir veya bir parfüm önemli olan bu kokuyu sadece bu ritüel için kullanmanız gerekmektedir. Uygulama basittir. 10 dakika boyunca sessiz bir yerde oturun ve en pozitif anılarınıza konsantre olun. Bu anılarınızla bu kokuyu kullanın. Güzel koku anılarınıza bağlanacaktır. Kısaca koku bir ateşleyici olacaktır. Negatif hissettiğinizde bu kokuyu kullanın ve ritüeli tekrarlayın. Bir süre sonra zihniniz pozitif düşünceye senkronize olacaktır.


Duygusal İyileşme için Bu Yöntemleri Uygulayın Reviewed by bilgierdemdir on 20:54:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.