Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyninizin Gücünü 2 katına Çıkartacak 10 yöntem


Yapılan bilimsel araştırmalar beynimizi verimli kullanamadığımızı gösteriyor. Beynimizin %100 kullanıyoruz. Ama tam bir verimlilik ile kullanamıyoruz ne yazık ki. Peki beynimizi ve zekamızı 2 katına nasıl çıkartırız. Bu 10 yöntemi hayatınıza dahil edin.


1- Sabah uyandığınızda bir matematik işlemi yapın.
Sabah uyandığımızda beynimiz en verimli durumda oluyor. Kısaca sabah çözeceğiniz zorlu bir toplama işlemi zihninizde büyük değişime yol açacaktır. 644+497 gibi her gün zorluğunu arttırın ve dört işlemi sırayla yapın.

2- Sabah yapacağınız yarım saatlik yürüyüş.
Yapılan araştırmalar yürüyüş sırasında beyin faaliyetlerin yükseldiğini ve çok iyi düşünebildiğini gösteriyor. Telefonla konuşurken yürümeye başlamamızın bir sebebi bu olabilir belki.

3- Ezberlemeye başlayın.
Sevdiğiniz kişilerin numaralarını ezberlemeye başlayın. Sevdiğiniz şarkıları tam olarak ezberleyin. Ezberlemek beyin için çok yararlı bir egzersizdir. Önemli tüm numaraları ezberleyin.

4- Telefon uygulaması indirin.
İngilizce ve Türkçe pek çok zeka oyununu telefonunuza indirin ve boş zamanlarınızı bu şekilde değerlendirin.

5- Ajan egzersizi
Geçen arabaların plakalarını ve modellerini ezberleyin. Bu egzersiz yöntemi ile beyniniz daha farkında olacaktır.

6- Kitap okuyun.
Her hafta bir kitap okuyun. Kişisel gelişim sitelerini ve blogları ziyaret edin. Bilgierdemdir.com gibi

7- Klasik müzik dinleyin.
1980 lerde yapılan bir araştırma Mozart etkisi olarak bilinmektedir. Bu araştırma klasik müzik dinleyen insanların daha verimli ve başarılı olduklarını söylemektedir.

8- Zihni sessizleştirin.
Sessiz bir ortam bulun ve 10 veya 15 dakika sadece nefes alış verişinizi izleyin. Bu basit meditasyon yöntemi zihninizin odaklanmasını güçlendirecektir.

9- Sağlıklı Beslenin.
Her sabah kahvaltınıza birkaç tane ceviz ekleyin. Mutlaka haftada bir veya iki kere balık yiyin. Mutlaka haşlanmış yumurta yemeyi ihmal etmeyin.
[post_ad]
10- Yatmadan önce mutlaka öğrenmek istediğiniz şeyi tekrar edin.
Eğer yabancı bir kelimeyi öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken yatmadan önce bunu tekrar etmek ve öyle uykuya dalmaktır.
Videoyu izlemek için https://youtu.be/Juq5gxLcLSQ


Beyninizin Gücünü 2 katına Çıkartacak 10 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 14:26:00 Rating: 5

1 yorum:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.