Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sorunları Çözerken Bakış Açınızı Değiştirin


Bir sorun çözemiyorsanız, sorun bakış açınızda gizlidir. Bununla ilgili çok güzel bir hikaye var. Bu hikaye gerçekten bakış açımızı değiştirdiğimizde sorunu nasıl çözeceğimizi söylüyor.

Babası oğullarına 17 deve miras bırakır ve mirasın 1/2 Büyük abiye 1/3 Ortanca Kardeşe 1/9 sı ise küçük kardeşe olacak şekilde bölüşülmesini ister. Kardeşler 17 deveyi ne 2 ye ne 3 ne de 9' a bölemezler. Bu sorun için pek çok kişiye danışırlar fakat ne yazık ki bir cevap bulunamaz. Kimisi develerin satın parayı bölüşün der. Fakat kardeşler babalarının vasiyetine tam olarak uyulması gerektiğini düşünürler. Sonunda kardeşler birbirleriyle tartışmaya girer ve soluğu kadı'nın yanında alırlar. Kadı durumu dinledikten sonra "Size bir deve ödünç vererek bu durumu çözerim der" Kabul ediyor musunuz? Kardeşler bunu pek mantıklı bulmaz ama yinede kabul ederler.


Artık 18 develeri vardır. 18 i önce ikiye böler ve büyük abinin 9 devesini verir. Daha sonra 18'i 3'e böler ve ortanca kardeşin 6 devesini verir. 18'i 9'ya böler ve en sonunda küçük kardeşin 2 devesini verir. 9+6+2=17 deveyi mirasta istenen şekilde bölüştürmüştür. Geriye bir deve kalır ki o zaten kendi devesidir. Onu geri alır.

Çözümler bazen sadece bakış açınızı değiştirdiğinizde ortaya çıkar. Bir soruna odaklandığınızda çözümlerden uzaklaşırsınız. Çözüme odaklanırsanız ve bakış açısını değiştirirseniz, kesinlikle çözüme ulaşırsınız.

Sorunun içinde durarak çözüme ulaşamazsınız. Sorunu ancak dışarıdan bakarak çözebilirsiniz. Bilgi Erdemdir


Sorunları Çözerken Bakış Açınızı Değiştirin Reviewed by bilgierdemdir on 13:20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.