Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Dinlediğiniz Müzik Türü Hayatınızı Etkiler mi?


Dinlediğimiz müzik türü çok önemli, neden mi? Çünkü tüm hayatımızda büyük bir etki yapıyor. Yapılan araştırmalar müziğin insan zekası ile ve düşünceleri üzerinde büyük bir etki yarattığını söylüyor. Peki dinlediğimiz müzik türü bizi nasıl etkiler. Buna 3 aşamalı durum diyebiliriz.
[post_ad]
Birinci Seviye
Bilinçte büyük bir etki yapıyor ve bilincimizin ve beynimizin gelişimi ile ilgili büyük bir etki yaratıyor. Mozart (1993'te yapılan Mozart Effect çalışması) dinleyen insanların zekaların geliştiği bilimsel olarak ispatlanmış mesela. Ayrıca müzik türümüz yaşam standartlarımıza da büyük bir etki yapmaktadır. Sosyal ortamımızın müzik seçimimizde büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor.

İkinci Seviye
Derinlerde müzik bilinçaltımızı tabii ki etkiliyor ve bu da hayata bakışımızı ve düşüncelerimize etki ediyor. Nasıl mı? Bir müzik türünü sürekli dinliyorsak bilinçaltımız hayatımızla ilgili kararlar alırken dinlenilen müzikleri de baz alıyor. Kısaca hangi müzik türü dinliyorsanız hayatınız bu yönde bir gelişime girebiliyor.

Üçüncü Seviye
Ruhsal ve Duygusal durumumuzu etkiliyor. O anki duygu durumumuzu tamamen değiştirebiliyor. Bizi mutsuz bir hale veya mutlu bir duruma sokabiliyor. Müzik evrensel bir titreşim yayar. Müziğin kendisi evrensel bir sanattır. Müzik titreşimleri suya etki etmektedir. Bazı araştırmacılar meditative müziklerin bedene ve sağlığa iyi geldiğini doğru frekanslarla müziğin hayatımıza harika etkiler yapabileceğini iddia etmektedirler.

Tabii ki bunlar belli araştırmaların teorisel bilgileri. Ama unutmamak gerekir ki müzik hayatımıza yön veren harika bir sanattır. Onun için kendinizi hangi müzikle huzurlu hissediyorsanız onu dinleyin ve farklı müzik türlerine de fırsat verin.



Dinlediğiniz Müzik Türü Hayatınızı Etkiler mi? Reviewed by bilgierdemdir on 21:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.