Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Başarı için Çok Önemli 5 Madde


Başarı için en önemli 5 madde nedir? Para mı? Yoksa Güç mü? Yoksa çevre mi? Hayır bunların hiç biri gerçekte başarı için kesin çözüm değil. Başarı için gereken beş şeyi aşağıda sıraladık. Eğer başarı şans ile açıklanacak kadar basit olsaydı. Milli piyango her hafta bir zengin verirdi. Ama çoğu şanslı tahlilli parayı değerlendiremiyor ve verilen para kaybediliyor.

Başarı için 5 Önemli Madde Nedir?
Başarı berbat bir öğretmendir. Zeki insanları hiç bir zaman kaybetmeyeceklerine inandırır. Bill Gates
Sebep
Eğer başarılı olmak istemeniz için bir sebep yoksa başarılı olamazsınız. Başarı için sizi ateşleyecek ve motive edecek bir sebebin olması gerekir. Ünlü bir zengin iş adamı zamanında patronuyla kavga eder ve işten ayrılır. O zaman maddi durumu çok kötüdür. Fakat yılmaz ve çalışır. Patronu ona başarılı olmak için bir sebep vermiştir. Yıllar sonra Yunanistanın en zengin iş adamlarından biri olur. Eski Patronuna bir teşekkür mektubu yazmayı unutmaz.
Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. Jim Rohn


Odaklanma (Konsantrasyon)
Eğer başarıya odaklanmıyorsanız başarılı olamazsınız. Bill Gates bir garajda microsoft'u geliştirirken yaptığı en önemli şey başaracağı işe odaklanmaktı. Odaklanmadan başaramaz ve asla istediğiniz noktaya ulaşamazsınız. Başarı için işinize tam konsantre olmanız şarttır.
Konsantrasyon, yılmadan; bedensel ve zihinsel enerjiyi tek bir noktaya sürekli uygulama yeteneğidir. Thomas Edison
Hedef
İnsanlar başarılı olmak istiyorlar. Ama bir hedef belirlemiyorlar. Hedefinizi belirleyin ve bu hedef sadece para kazanmakla ilgili olmasın. Unutmayın başarı sevdiğiniz işi yaparak gelir. Hedeflerinizde hayallerinizi devreye sokun ve hedefiniz için çok çalışın.
Dünyayı değiştirenler ancak bunu yapabileceklerini düşünecek kadar çılgın olan insanlardır. Steve Jobs
Sorumluluk
Bir insanın başarısının ardında sorumluluklarını bilmesi ve onları yerine getirmesi yatar. Sorumluluklarınızı asla ileri bir vakte ötelemeyin ve onlardan kaçmayın. Sorumluluklarınızı yerinize getirdiğinizde başarı sizi bulacaktır.
İnsan, sadece sorumluluk üstlenerek, zihnini sağlam ve dengeli bir şekilde geliştirebilir. John Dewey 
Özveri
Bir hedefiniz varsa hayatınızda pek çok şeyi feda etmeniz gerekebilir. Mesela eğlenceyi ve arkadaşlarla toplanmaları. Hedefiniz için özverili bir çalışma size başarıyı getirecektir. Özveri; hedefin için diğer her şeyden bir süre fedakarlık etmeyi getirir sana.
Allah kuşlara rızık verir, fakat kuşlar bu yiyeceği arayıp bulmak zorundadır. Atasözü
Başarı için Çok Önemli 5 Madde Reviewed by bilgierdemdir on 11:22:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.