Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Üstünüzdeki Yükleri Hafifletin


Sürekli çalışıyor ve uğraşıyorsunuz. Çünkü hayat gerçekten sizden bunu istiyor. Zorlukların tam üstesinden geldim, dediğiniz an yeni bir sorun patlak veriyor. Siz tüm dünyanın yükünü sırtınızda taşıyorsunuz. Fakat, hayat gerçekten bu kadar zor mu? Ya biz kendimize fazla yükleniyorsak. Gerçek şudur, hayat bakış açınıza göre değişir.

Bakış açınızı değiştirin. 
Polyannacılık dediğimiz bir tabir vardır. Polyanna her kötü olayda iyiyi görmeyi davet eder bize. Hikaye biraz abartılı gibidir. Fakat hayatın gerçeği budur. Polyanna'nın oynadığı oyunun adı Mutluluk oyunudur ve bunu ona babası öğretmiştir. İyimser bakış açısı bizi sağlıklı ve dinç tutar. İyimser ve pozitif bir bakış açısı hayatımızda yükleri hafifletmemizde bize yardımcı olur. Şu bir gerçektir "Her hayırda bir Şerr ve Her Şerr de bir Hayır vardır".

Kaygı duymayı bırakın.
Olayların nasıl gelişeceğini ve ne olacağını bilemeyiz. Ama gelecek ile ilgili bildiğimiz en önemli şey. Tahmin edilemez olduğudur. Kaygılarımız gelecek üzerinden oluşur ve sırtımızda büyük bir yük oluşturur. Hem de hiç bir şey olmamışken. Garip değil mi? Kendimizi üzer ve yıpratırız. Bugün düşüncelerimizi değiştirelim ve olumlu düşünmeye başlayalım. Zor mu? Kesinlikle değil.

Hayatın gerçeğini kabul edin.
Her yaşanan insan içindir der eski alimler. Yaşamda başımıza gelen durumlar ne olursa olsun baş etmemiz gereken şeylerdir. Mücadele etmeliyiz. Mücadele duygusunu yaşamalıyız. Bin kere düşsek yine ayağa kalkmalıyız ve vazgeçmemeliyiz. Ünlü ve zengin insanların çoğu hayallerinden vazgeçmedi. İnanılmaz bir mücadele ruhları vardı. Dikkat edin zengin iş adamlarının oğulları işleri devraldıklarında şirketler bir bocalama yaşar. Çünkü babaları zirveye tırmanırken pek çok şey öğrenmiş ve vazgeçmemişlerdir. Hayatın gerçeği pes etmemekten geçer. Bir kere sırtı yere geldi diye vazgeçen güreşçi, gerçekten güreşçi değildir.

Pozitif düşünceye kanalize olun.
Düşüncelerimiz bir süre sonra hayatımızın gerçekleri oluverirler. Pozitif düşünürsek sevgi dolu bir yaşam elde ederiz. Pozitif düşünmek olayları pozitife doğru çeker. Enerjimiz pozitif olunca dinç ve umutlu oluruz.
[post_ad]
  • Hayatta yaşadığımız her şey bizim içindir. 
  • Geçmişte yaşanan deneyimleri tecrübe hanenize yazın. 
  • Hatalarınızı tekrarlamayın.
  • Affedin! hem geçmişi hem kendinizi hemde küs olduklarınız.
  • Umudunuzu kaybetmeyin sürekli yeni olasılıklar hayatımıza giriyor.
  • Gülümseyin, sevin ve sağlıklı beslenin.
  • Maddi konular için olumlu düşünün. Negatif düşüncelerden uzak durun.
  • Gerektiğinde hayır deyin. İstemediğiniz bir şeyi zorla yapmayın.
  • Yeni olasılıklara evet deyin. Bu yaşam siz evet dedikçe kapılarını açmaya devam edecektir.
Hayat; sizin için sürekli yenileniyor. Unutmayın yaşam bizim için büyük bir hediye. Sevgiye ve huzura her gün bir adım atın. Sessiz bir yer bulun ve kendi iç sesinizin size rehberlik etmesine izin verin. Tüm yaratılanları Yaradandan ötürü sevin.


Üstünüzdeki Yükleri Hafifletin Reviewed by bilgierdemdir on 11:54:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.