Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ticarette En Önemli 5 Kural


Ticaret yapmak istiyorsunuz veya zaten ticaret işinin içindesiniz. Fakat tam olarak istediğiniz noktaya ulaşamıyorsunuz. Ticaret paranın en çok kazanıldığı alandır. Bu yüzden pek çok insan ticarette şansını denemektedir.

Richard Branson. ‘İş Fırsatları Otobüs Gibidir, Her Zaman Bir Diğeri Gelir.’ diyor. Peki gerçekten öyle mi? Kaçırdığınız bir fırsatı bir daha yakalayabilir misiniz?

1- Balık tutmak istiyorsan olta almalısın. Evde uzanmış en büyük balığı yakalayacağını düşünüyorsun. Ama bir daha düşün oltan bile yok. Gerekli araştırmaları yapmamışsın. Öncelikle yapman gereken "Nasıl balık tutulur" bilgisine ulaşmak ve ilk adımı atmak "Evet git ve bir olta al".

2- Yeterli bilgiye ulaşmalısın. Yaptığın iş veya hayalindeki iş için yeterli bilgiye ulaşmalısın. Bu hayatın kuralıdır. Bir marangoz yıllarca ustasından eğitim alır. Sonunda eğitimin sonucunda üretime geçer. Yaptığın işi iyi bilmelisin. Hatta en iyi sen olmalısın.

3- Para mı? Fikir mi? Paran var ama fikrin yoksa çok başarılı olamazsın. Aynı şekilde fikrin var ama paran yoksa başarı şansın çok daha yüksek. Neden mi? Pek çok holding çok az paralar ile kuruldu. Microsoft bir garajda başladı hayatına. Bill Gates çok parası olduğu için değil harika fikirleri olduğu için çok zengin. 
[post_ad]
4- Fırsatları doğru değerlendir. Her önüne gelen fırsat olmayabilir. Bazen sadece yemdir ve sen avlanırsın. Onun için iş fırsatlarını iyi değerlendir ve iyi araştır. Asla balıklama dalma.

5- Çevre yapmak terimi. İş hayatında duyduğunuz ve bolca duyacağınız bir terim. Çevren varsa başarılı olursun. Aslında bir yönüyle çevren olması sana avantaj sağlar. Ama gerçek şudur. Bir adım attığında çevrende oluşur. Bir işin dışındayken nasıl çevre ve tanıdık yapabilirsin ki. Ayrıca mutlaka bir internet siten ve facebook sayfan olmalı işin ile ilgili.

Fırsatları kaçırabilirsin. Ama yenileri açılacaktır. Richard Branson kesinlikle bu konuda haklı ve demek istediği şudur. Bir fırsatı kaçırdığın için tüm hayatını o fırsata odaklama yeni fırsatlara ve olasıklara gözlerini aç.


Ticarette En Önemli 5 Kural Reviewed by bilgierdemdir on 14:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.