Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bu 15 Alışkanlığı Mutlaka Edinin


Hepimizin belli alışkanlıkları vardır. Fakat bu 15 alışkanlığı mutlaka hayatınıza geçirin. İyi ve güzel alışkanlıklar elde etmek ,insanın kişisel gelişimi için çok önemlidir. Bu 15 alışkanlığı yapabilirseniz hayatınızda büyük değişiklik yaşarsınız.


Sağlık Alışkanlıkları

30 dakika yürüyüş yapın. Yürüyüş yapmak beyin ve beden faaliyetlerini düzenler ve bedeni zinde tutar.

Sabah kahvaltısını atlamayın. Yapılan araştırmalar kahvaltı öğününde vücudun gerekli vitamin, protein ve karbonhidrat ihtiyaçlarını çok kolay aldığını gösteriyor.

8 saat uyuyun. Günlük insan vücudunun uyku ihtiyacı 8 saattir. Düzenli bir uyku hayatınızı iyileştirir. Öğlen 20 dakikalık bir şekerleme vücudunuza çok iyi gelir.

Uyandığınızda bir bardak su için. Sabah kalktığınızda aç karnına içilen bir bardak su kalp krizi riskini azaltır mideyi temizler. Vücuttaki tüm toksinleri temizler. Tabii gün boyu su içmeyi eksik etmeyin.

Beden temizliğine önem verin. Dişlerinizi fırçalayın ve kendinize iyi bakın. Sağlıklı insan temiz insandır.

[post_ad]


Verimlilik Alışkanlıkları

Not tutun. Bir işe başlarken mutlaka yapılacaklar listeniz olsun ve yanınızda mutlaka bir not defteri bulundurun.

İlk yapılacak şeyi keşfedin. Bir listeniz var ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bir sıralama yapın ve ilk yapılacakları yazın.

Bir işe başladıysanız mutlaka sonlandırın. İşleri asla ötelemeyin ve sonraya atmayın. Bir işe başladığınızda mutlaka bitirin. Göreceksiniz verimliliğiniz artacaktır.

Düzenli ve temiz olun. Düzenli bir çalışma alanı verimliliğinizi arttıracaktır. Çalıştığınız alanı temiz tutmaya özen gösterin.

Molalara ve dinlenmelere önem gösterin. Çalışanlardaki en büyük hata belli zamanlarda mola vermemesidir. Belli zamanlarda mola vermek ve dinlenmek işin kalitesini arttırır.


Kişisel Gelişim Alışkanlıkları

Her ay bir kitap mutlaka okuyun. Kitaplar insanı geliştiren en önemli şeylerdir. Mutlaka kitaplar için zaman ayırın ve en azından ayda bir veya iki kitap okumaya özen gösterin.

Günlük hedefler belirleyin. Evet geleceğe dair planlarımızı yaptık. Ama bunları gerçekleştirmek için günlük hedefler oluşturmamız şart.

Pozitif düşünün. Olumlu ve pozitif düşünürseniz hayatınızda pek çok negatif şeyin yok olduğunu göreceksiniz.

Satın almadan önce 48 saat bekleyin. Bir şeyi satın almadan önce 48 saat bekleme kuralını uygularsanız paranız daha çok cebinizde kalır.

30 dakika sessizlik. 30 Dakikayı kendinize ayırın. Meditasyon yapın. Dua okuyun veya Esma-ül hüsna okuyun. Olumlama yapın. Mutlaka 30 dakika boyunca sessiz bir ortamda kendinizle başbaşa olun.

Bu 15 Alışkanlığı Mutlaka Edinin Reviewed by bilgierdemdir on 10:57:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.