Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bilinçaltında Etkili Olan 4 Şey


Son yapılan araştırmalar, bilinçaltının hayatımızda, çok etkili olduğunu söylüyor. Bir sorunun çözümünde veya sorunun kendisinde, bilinçaltının izlerini görüyoruz. Peki bilinçaltı bu kadar etkiliyse, biz sorunlarımızın çözümlerinde, bilinçaltına neden başvurmayalım. Bilinçaltına ulaşmanın doğru yollarını keşfetmeyelim. Bilinçaltında etkili olan 4 şeyi keşfetmekle başlayalım.

1-Duygular
Pek çoğumuz, duygularımızı göz ardı ederiz. Fakat bilinçaltında etkili olan en büyük şeylerden biri duygularımızdır. Özellikle korku ve endişe duygumuz sorunlarımızın kökeninde yatmaktadır. Bilinçaltı bizim koruyucu meleğimiz gibidir. Mesela 3 yaşında, üstünüze bir kedi atladıysa ve siz çok korktuysanız, bilinçaltı kararını verir. Kediler çok tehlikelidir ve artık sizde kedi fobisi baş gösterir. Bu bilinçaltı kodunu değiştirmeniz ise gerçekten çok zordur. 

Burada, empati yeteneğini kullanmanız ve duygusal durumunuzu anlamanız gerekir. Kedilerden korkmanın altında yatan nedeni keşfettikten sonra kedileri çok seven biri ile görüşmeniz ve onun duygusal durumunu yaşamanız gerekir. Empati karşıda ki kişinin yerine koymaktır kendinizi. Bu sayede korku duygunuz azalacak ve bilinçaltı koruma durumundan çıkacaktır. 
[post_ad]

2- Düşünceler
Farkında değiliz ama düşüncelerimiz hayatımızın ilerleyişini tamamen değiştiriyor. Duygular kadar etkili olan en büyük şeylerden biri, düşüncelerdir. Bilinçaltı düşüncelerimizi yorumlamadan, direk olarak faaliyete geçirir. Kısaca siz param yok, durumum kötü (öyle olmasa bile) dediğinizde, bilinçaltı "emredersiniz sahip" der ve bu düşünceyi işleme alır. Bir şeyi "40" gün tekrarlarsanız olur sözü gerçek deneyimlerin sonucudur.

Burada, olumlu düşünce tekniklerini kullanmanız çok önemlidir. Olumlu cümleler kurmalı ve en önemlisi olumlu düşünmeyi öğrenmelisiniz.

3- Hayal gücü
Bilinçaltına etki eden en büyük olaylardan biri, hayal gücüdür. Hayal gücümüz, bize gerçekleri oluşturmamızda yardım eder. Bilinçaltı gerçek ile hayal ettiğiniz arasındaki farkı ayırt etmez. Kısaca hayal ettiğiniz şeyleri de gerçekler gibi kabul eder. 

Burada imajinasyon çalışmaları yapmak önemlidir. İmajinasyon çalışmaları sayesinde bilinçaltınızı istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

4- Doğru Cümleler
Bilinçaltına etki eden cümleler vardır. Bu cümleler her insana göre değişmektedir. Olumlu cümlelerinizi keşfedin ve onları her gün söylemeye çalışın. Bilinçaltı, tekrar üzerinden devam eder. Bir cümlenin sürekli tekrar edilmesi bilinçaltında o cümle için bir yer oluşmasını sağlar.

Olumlama teknikleri yapmak çok önemlidir. Bilinçaltını olumlama cümleleri ile tekrar kodlayabilir ve değiştirebiliriz.



Bilinçaltında Etkili Olan 4 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 11:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.