Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Enerjinizi Yeniden Yükleyelim


Su almaya gidecek halim bile yok diyorsanız ve bedensel olarak kendinizi yorgun hissediyorsanız, bedensel enerjiden çok ruhsal enerjiye ihtiyacınız vardır. Enerjimiz pek çok nedenden dolayı düşer ama genel olarak kaygı yüzünden çok yoğun şekilde düşer. Enerjimizi yok eden veya ciddi anlamda düşüren şeyler vardır. Kaygı duygusu kolayca yok edebileceğimiz bir duygu durumu değildir. Fakat kaygılarımızı azaltmak ve yok etmek mümkündür. Şimdi sırayla enerjimizi düşüren etkenleri ve bu durumların çözümlerini söyleyelim.

Siz gelecek hakkında hayaller kurup geçmişteki hatalara üzülürken, aslında sahibi olduğumuz tek şey olan şimdiki zaman, avuçlarımızın arasından kayar gider. Hilaire Belloc
Enerjinizi Düşüren Etkenler ve Çözümleri
[post_ad]
Kaygı duygumuz.
Enerjimizi yerle bir eder ve psikolojimize yoğun şekilde hasar verir. Kaygı durumu geldiğinde farkındalık dediğimiz bir teknikle onu durdurabiliriz. Farkındalık tekniği basit şekilde anlatırsak anın ve yaşadıklarımızın farkında olmak ve farkında olarak durumu yaşamaktır. Kaygılarımız ve korkularımız genellikle mantık dışıdır ama bize farkında olmadığımız için çok mantıklı gelir. Farkındalık ile duruma müdahale ettiğimizde ise kaygılarımız azalacaktır.

Yetersiz Hissetmek.
Bu duygu durumuna girdiğimizde enerjimiz düşer ve belki de tamamen biter. Bu duygu durumuna genellikle egosu yüksek çalışma arkadaşları veya aile fertleri yüzünden itiliriz. Fakat gerçek olan şudur biz gayet başarılıyızdır. Diğerleri kadar bilgiliyizdir. Bazı insanlar sadece kendilerini en iyi ve en doğru olarak görürler.

EGO
Yetersiz hissetmek kadar kendini mükemmel hissetmekte büyük bir sıkıntı yaratır bize. Egomuz enerjimizi yutan bir kara delik gibi olur bazen. Düşüncelerimizin ve dahası tüm isteklerimizin arkasında saklı olarak durur ego. "Ben sana söylemiştim" demeye can atan bir yanı vardır her zaman. Bu durumda egomuzun kontrolünü ele almalı ve hayatın aslında ne kadar geniş ve ne kadar çeşitli olduğunu hatırlatmalıyız.

Baskı ve Olumsuz Şartlar.
Sadece iç dünyamızdan değil dışarıdan da baskı ve negatif etkiler hayatımızı mahveder. Bizi korkutan kaygıların en büyük sebebi dünyanın negatif etkileridir. İş baskısı, geçim sıkıntısı ve diğer pek çok durum bizim enerjimizi düşürür. Aslında gerçek olan şudur. Bir olayın iyi veya kötü olduğunu bilebiliriz ama arkasından gerçekleşecek olayların iyi veya kötü olacağını bilemeyiz. İşte kaygı psikolojisi burada devreye girerek hayatımızı alt üst eder ve enerjimizi düşürür. Şunu iyice anlamamız gerekir. Bir olayın hayra veya şerre neden olacağını bilemeyiz. Tahmin etmek yerine veya kaygılanmak yerine Kadere güvenmek olacakları akışına bırakmak en doğrusudur. Bu ellerimizi bağlayıp oturmak anlamında değildir. Mücadele kadar serbest bırakmak ve ruhsal enerjiyi rahatlatmakta önemlidir.



Enerjinizi Yeniden Yükleyelim Reviewed by bilgierdemdir on 20:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.