Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatımızı Değiştirecek Kelimeler


Birbirimizi suçlayıp duruyoruz. Çoğu zaman çevremize kızıyor ve hayata öfkeleniyoruz. Haklı olmak en önemli şeylerden biri haline geliyor bu hayatta. Çoğu zaman hatalarımızdan çok başkalarının hatalarına bakıyoruz. Öz eleştiri yapmıyor ve birbirimize kötü davranıyoruz. Kısaca anlayıştan uzaklaştık. Fakat size bir tavsiyem var. Bu kelimeleri kullanarak hayatı daha güzel bir yer haline getirebiliriz.

Hangi kelimeler mi onlar...

Teşekkür ederim.
Çoğu zaman unuttuğumuz ve es geçtiğimiz kelimelerden biri. Teşekkür etmek şükrün bir yoludur. Hayata teşekkür etmek gerekir ve diğer her şeye. Size yardım edenlere ve hayatınızı zorlaştıranlara. Kötüler çoğu zaman iyilerden daha çok şey öğretir bize.

Seni affediyorum.
Her şeyin içinde var olan en güzel şeyi görün. Allah'ın yaratıcı gücü her canlıya ve her şeye güzellik katıyor. "Yaradılanı severim Yaradandan ötürü" der Yunus Emre. Onun için hataları bağışlayın özellikle kendinizinkileri.

Seni seviyorum.
Çoğu zaman ifade etmekten korkuyoruz. Birine sevdiğimizi söylemiyoruz. En büyük korkumuz karşıdakinin bizimle aynı duyguda olmaması oluyor. Ama gerçek sevgi karşılıksız verilen bir şeydir. Bir şey beklemezsin...

Hatalıyım.
Hatalı olduğumuz zamanlar söyleyeceğimiz en güzel kelime. Hatamızı kabul etmek ve onu sürdürmemek en doğru şeylerden biri.

Çok güzelsin.
Bir insana söylenecek en harika cümlelerden biri ama çoğu zaman söylemiyor ve es geçiyoruz.

Her şey yolunda.
Şimdi iç dünyana dön ve seslen "her şey yolunda ve bugün harika bir gün."

Anlıyorum
En büyük eksiğimiz karşımızdakini dinlememekten geçiyor. Karşımızdakini dinlemiyor ve anlamıyoruz. Ama yine de tartışıyoruz.

Huzurluyum.
Şimdi kendine ve çevrendekilere söyle huzurluyuz ve güvendeyiz.

Seninle gurur duyuyorum
Sevdiklerinize söylemeniz gereken en önemli sözlerden biri. Göreceksiniz sevdikleriniz size karşılığını verecektir.

Sana güveniyorum
Sevdiklerinize söylemeniz gereken doğru sözcüklerden biri. Onlara güven aşılayarak onları güvenilir yaparsınız. Bir kişiye sürekli "bana hata yapacaksın" dersen bu gerçekleşir.
[post_ad]
Sen benim her şeyimsin.
Sevdiğiniz kişiye söylemeniz gereken harika bir cümle.

Özür dilerim.
Hatalı olduğunuzda ve kırdığınızda yapmanız gereken şey lütfen özür dilemekten korkmayın..

İnanıyorum.
Eğer kendinize ve sevdiklerinizin iyi olacağına inanırsanız hayatın daha güzel olduğunu görürsünüz. İnanmak ve güvenmek en güzel duygulardan biridir.

Biliyoruz ki pek çok hayal kırıklığından sonra bu cümlelerden vazgeçtiniz. Ama gerçek şu hayat güzelliklerden vazgeçilmeyecek kadar kısa. İyilik ve doğruluk er geç her gönülü kazanır.

İyilik ve güzelik hep sizi bulsun...

Hayatımızı Değiştirecek Kelimeler Reviewed by bilgierdemdir on 21:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.