Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsanı analiz etmek üzerine 5 yöntem


Bir insanı nasıl çözersin? Gerçek anlamda bir insanı çözmek nedir? Bir insanı çözdüğün zaman ne elde edersin? Onu daha iyi anlamak için çözersin yoksa kullanabilmek için mi? Evet gerçekçi olalım biraz. Bir insanı anlamak veya çözmek isteriz çünkü onu manupile etmek isteriz. Yani yönlendirmek ve argo olacak ama kullanmak isteriz. İsteklerimizi yaptırabilmek için çözeriz. Ama daha iyi niyetli düşünürsek onun iyiliği için çözmek isteriz. Her insanı anlayabilir ve çözebilir miyiz.

Aslında bu tamamen insan psikoloji ile ilgili bir durum. Karşıdaki insanı analiz edebilmek için az buçuk insan davranışlarını bilmek lazım. Tabii bu da bir uzmanlık alanına giriyor. Bu alan psikolojidir. Fakat amatörce bir insanı analiz etmek mümkün.

5 Yöntem ile analize başlayalım.

Öncelikle; beden dilini iyi analiz etmek gerekiyor. İnsanlar belli olaylara belli beden dilleri ile cevap verirler. İnternette, bu konu ile ilgili pek çok bilgi bulabilirsiniz. Fakat asıl önemli olan, her insanın kendine özel verdiği tepkiler vardır. Bu hareketler özellikle stres anında çıkar. Mesela ellerini avuşturmak veya saç karıştırmak. Bir insanın beden dili, kişiliği hakkında çok fazla bilgi verir.
Bir insanın tepkisini belli cümleler ile ölçebilirsiniz. Burada amaç, belli bir süre içinde aynı soru ve cümleler kullanıp nasıl tepki verdiğini çözmektir. Aynı sorulara farklı cevaplar verildiği an kişilik yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar.
Bu bence en doğru yöntem. Dikkatli bir şekilde kişiyi gözlemlemek, analizin en doğru sonuç vermesini sağlar. Onu izleyin ve önemli noktaları gözden kaçırmayın.
Siz değil o konuşsun. Bazen az konuşmak, karşıdakinin elindeki tüm kartları dökmesini sağlayabilir.
Ailesini tanıyorsanız, onlara sohbet arasında belli sorular sorabilir ve bilgi alabilirsiniz. Çevresini ve arkadaşlarını tanıyorsanız aynı şekilde bilgi alabilir ve o kişiyi daha hızlı çözebilirsiniz.
Ne okuduğundan ne izlediğine kadar bilgi sahibi olmaya çalışın. Bu sayede onun hangi fikirlere önem verdiğini öğrenebilir ve onu çözebilirsiniz.
[post_ad]

Editörün seçimi >>> Hayatınızı kökten değiştirecek 10 kişisel gelişim önerisi
İnsanı analiz etmek üzerine 5 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 22:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.