Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Para Biriktirmenin 10 Farklı Yolu

Para biriktirmek istiyoruz. 

Ama yapamıyoruz. Her zaman önümüze engeller çıkıyor. Peki para biriktirmenin püf noktası nedir.
Bir araştırma sürecinden sonra bunun 10 yolu olduğunu keşfettik ve kesinlikle size de mantıklı gelecek. Hadi tasarruf yapmaya başlayalım.


1- ANALİZ

Evet; her şey analiz ile başlar. Excel kullanmayı biliyorsanız harika ama bilmiyorsanız bir hesap makinesi de işimizi görür. Basit bir liste yapacağız. Bir tarafa giderler ve bir tarafa gelirleri yazacağız. Analiz ettikten sonra gereksiz giderleri iptal edeceğiz.
[post_ad]
2- SİGARAYI BIRAKIN

Sigara hem sağlığa hem cepe büyük zarar veren bir tür kötü alışkanlık. Sigarayı bırakmak zor ama bıraktığınız zaman sağlığınız için ve cebiniz için muhteşem bir dönüşü olacaktır. Sigara içmiyorsanız zaten kardasınız.

3- MUTFAK HARCAMALARI

Harcamaların büyük bölümü mutfağa gidiyorsa mutlaka bir sıkıntı vardır. Yapmanız gereken mutfak alışverişlerini günlük değil haftalık veya aylık yapmaktır. Çünkü her gün yaptığınız alışverişlerde mutlaka ekstra bir şeyler gider hanesine yazılmaktadır.

4- AİLE GİDERLERİ

Evliyseniz ve Çocuğunuz varsa bu giderleri doğru şekilde ayarlamak önemlidir. Çocuklara yapılan masrafların büyük bölümü oyuncak ise bunu düzenlemek çok önemlidir.

5- GELİRİ ARTTIRMAK

Eğer gelirinizi arttırmak imkansız diye bakıyorsanız yanılıyorsunuz. Geliri arttırmanın pek çok yolu var. Bugün ev hanımları instagramda satış yaparak büyük gelir elde edebiliyorlar. Bunun gibi pek çok yöntem bulunmakta hadi araştırmaya başlayın.

6- DIŞARIDA EĞLENMEKTEN VAZGEÇMEK

"Ne yani hiç mi gezmeyelim" Hayır ama giderlerinizin büyük bölümü bu şekilde ise dışarıda yemek yemek ve gezme planlarınızı azaltmalısınız.

7- TELEKOMÜNİKASYON

İletişim diyelim kısaca. Bir bakın iletişime harcadığınız parayı başka nereye harcıyoruz. Evde internet varsa kablolu tv varsa telefonlar ve bunların internetleri iyi bir analizden sonra büyük masraf olduğunu göreceksiniz. Uygun paketleri araştırıp geçmenin tam zamanı.

8- FATURALAR

En büyük gider kaynağı faturalardır. Gelen fatura tutarlarını azaltırsanız ne kadar büyük kar edeceğinizi göreceksiniz.

9- YATIRIM HESABI

Bankaların yatırım hesapları her ay otomatik olarak maaştan biriktirmek istediğiniz parayı kesiyor ve yatırımlarda ve fonlarda değerlendiriyor.

10- KURUŞLARI HESAPLAMAK

Cimrilik ile tutumluluk arasındaki ince çizgi burada başlar. Doğru hesap yapın ve asla fazlasını ödemeyin. Bir şey alırken bolca araştırma yapın. İnternet siteleri bu yönde bir araştırmayı size fazlasıyla sunar. Bir şey alırken internete bakmayı unutmayın. Ayrıca evinizde fazla olan şeyler atmayın internet aracılığı ile satışa çıkartın.

Para biriktirmek için mutlaka başlangıç analizini yapın.

Birde bunu unutmayın.
"Para ve mal, ömrün rahatlığı ve hayatın iyi geçmesi içindir. Yoksa yaşamaktan maksat, mal ve para biriktirmek değildir."

Sadi Şirazi
Editörün Seçimi>>> İş bulma ve Kariyer olumlaması

Para Biriktirmenin 10 Farklı Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 14:20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.