Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Son Çağrı - Sorman gereken en önemli soru ne?


Kendimize sormamız gereken asıl soru nedir?

Havaalanında insanın tüylerini ürperten bir çağrı yapılır. Filanca uçak için "SON ÇAĞRI". Bunu duyduğumda ister istemez kendim içinde son bir çağrının yapılacağını hatırlarım.

Hepimizin bir sonu var. Her filmin olduğu gibi. Hayatları filmlere benzetirim bu yüzden.

Büyük harflerle THE END yazar...


Çocukken hatırlıyorum; yalnızca kendimin ölümden korktuğunu düşünürdüm. Fakat büyüdükçe fark ettim ki herkes ölümden korkar ve bunu düşünmemeye gayret eder.

Ölüm korkusu insanın en normal dürtülerinden biridir.

Çünkü insanoğlu ölümü kavrayamamıştır.

---

Peki en önemli soru aslında nedir. Kişisel gelişim alanında çalışan insanlar genellikle farklı ülkelerde ki uzmanları takip ederek sorgularlar insan düşüncesini. Fakat gerçekte bakmamız gereken asıl yer neresidir.

İÇ DÜNYAMIZ. Mutluluk dışarıdan içeriye doğru oluşan bir kavram değildir.

İçeriden dışarıya uzanır. Tüm her şey iç dünyamızdan dışa doğru ilerler.

Yaşadığımız depresyonlar, hayal kırıklıkları ve diğer her şey iç dünyamızla ilgilidir. Dahası iç dünyamıza zaman ayırmamamız ve onunla yeterince ilgilenmemekle ilgilidir.

------

Soru basit aslında Bu hayattaki asıl amaç nedir. Tüm herkesin kendine sorması gereken asıl soru budur.

Ben bunu şöyle cevaplıyorum. Hayat bir kavrama ve anlama mekanı. Hayatı deneyimleyip doğruları yakalamak gerekiyor. Otobüslerde şöyle seslenirler boşluklara ilerleyin. Aynen öyle hepimiz bir nehrin içindeyiz ve akıyoruz. Nehir bizi gideceğimiz yere götürecek. Önemli olan yolculukta nereye varacağın değil. O yolculukta neler öğrendiğin...



Son Çağrı - Sorman gereken en önemli soru ne? Reviewed by bilgierdemdir on 22:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.