Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olumlamanın 5 Büyük Sırrı



Olumlama, kuantum olumlama, afirmasyon, aformasyon diye uzayan bir kelime dizini var. Peki olumlama nedir aslında. Olumlu yani pozitif cümlelerden oluşan bir enerji çalışmasıdır. İnsan düşüncesi iki şekilde ilerler pozitif ve negatif olarak. Kısaca insanlarda doğadaki gibi pozitif ve negatif akımları yaşamaktadır. Ying ve Yang, Siyah ve Beyaz ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Olumlu cümleler enerjimizi yükseltir ve bilinçaltına, pozitif yönde yüklemede bulunur.

Olumlama cümlelerinin ve kelimelerinin 5 önemli sırrı nedir?

1- Tekrarlamak neden önemli.

Size yapılmış bir bardak deneyi ile örnek vereceğim. 100 kişi üzerinde yapılmış bu deney. Kişilere bardakları Alvin isimli dolaba koymaları ve bir şey içecekleri zaman Alvin isimli dolaptan bardağı alıp içmeleri istenmiş ve bir ay boyunca bu şekilde devam etmiş.

Bir ay sonra Beth isimli dolaba bardaklarını koymaları istenmiş ve bardakları bu dolaptan almaları istenmiş. 100 kişiden 90 'a yakını her seferinde önce Alvin isimli dolaba gitmiş daha sonra hatırlayıp Beth isimli dolaba yönelmişler. %50 'yakını üç hafta boyunca arada bir aynı şeyi tekrarlamış durmuş. Bir ay boyunca ise hala Alvin dolaba gidenler %30' e yakınmış.
Bu deney, bize iki şey anlatıyor Bir tekrarlamanın önemini ikincisi ise otomatik pilotta bilinçaltının gücünü...

2- Olumlama yaparken istekli ol. Ama asla zorlayıcı olma...

Olumlamaya başlayan insanlar yaptıkları olumlamayı bir iş veya bir zorunluluk gibi görüyorlar. Genellikle kendilerini zorlayarak olumlama yapıyorlar. Olumlama işe bu şekilde bile yarıyor. Ama severek ve isteyerek yapmak çok daha iyi sonuçlar veriyor.

3- Olumlama yaptıktan sonra unutun gitsin.

Olumlama yaptınız ve oturup işe yarayacak mı diye düşünmeye başladınız. Öncelikle olumlamanın işe yaraması için onu serbest bırakmanız gerekir. Fakat insanlar bunu yapmazlar ve "ne zaman işe yarayacak" "neden işe yaramadı" "bugün sonuç alacak mıyım" gibi düşüncelere girerler. Her gün 5 DAKİKA OLUMLAMA yapın ve sonrasını düşünmeyin. Bir gün siz farkında olmadan istekleriniz gerçekleşmiş olacaktır.

4- Söylediklerinize %100 inanmanıza gerek yok.

Olumlama sözlerinde inanç çok önemli. Ama bizim amacımız sözleri bilincinize değil bilinçaltınıza iletmek. Onun içinde bazı cümleler bilincinizle ters düşse bile kendinizi inanmak için zorlamayın ve söylemeye devam edin. Mesela " Zengin oluyorum" cümlesinin ardından bilinciniz şöyle diyebilir "cebinde beş kuruşun yok ?", " Nerde zengin oluyorsun" Bu durumda cevap vermek yerine söylemeye devam edin. Burada amaç inanmadan söyleseniz bile bir süre sonra devam ettikçe işe yarayacak ve inanmaya başlayacaksınız.

5- Olumlamayı eğlenceli hale getirin. 

Bazı uzmanlar olumlamayı robot gibi söylemenizi tavsiye ederler. Bizce olumlamanın bir ritim içinde söylenmesi çok önemlidir. Olumlama söyledikten sonra mutlaka hayal gücünüzü devreye sokun ve imajinasyon yapın. Olumlama söylerken şarkısal bir tonda bile söyleyebilirsiniz.



Editörün Seçimi >>> Olumlama yaparken bu 7 şeyi asla yapma

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Uzman Sitesi
Olumlamanın 5 Büyük Sırrı Reviewed by bilgierdemdir on 11:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.