Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Robot olmayın. Farkında olun





Farkında olmak ve farkındalık. Neden kişisel gelişimde farkındalık önemli ve değerlidir. Kişisel gelişimin olmazsa olmaz basamaklarından biridir farkındalık.

BİR DURUN ve bir kaç saniye hiç düşünmeden bakın. Şu anda neredeyseniz oraya bir kaç saniyeliğine bir şeyler düşünmeden bakın. Gördüğünüz manzara sizi şaşırtabilir. Bazen bana da olur bu dolap burada mıydı? Bir aydır orada diye cevap aldığımda dolaba boş boş bakar ve bilgisayarın başına geçerim.

BİR DURUN ve şu anda bulunduğunuz yeri inceleyin yeni bir yerde değilseniz gözünüzden kaçan bir şey olmuş mu? Her zaman ki salon demeyin farkındalık ile bakmaya çalışın. Bakışınızı bir düşünce olmadan sürdürün.

Hayat olağan seyrinde ilerlerken bir şey yaparız. Hayatı kolaylaştırmak için eylemleri otomotikleştiririz. Düşünün hem televizyon izleyip yemek yerken bir yandan whats apptan laf yetiştirmek o sırada eşinizin veya ailenizin sorularına cevap vermek imkansız gibi mi duruyor ama kendinizle gurur duyabilirsiniz. Bunların hepsini neredeyse aynı zaman diliminde yapmaktayız. O halde bazı eylemlerimiz otomatikleşmek zorunda. Mesela yemek yemek
[post_ad]
Farkında değilsiniz ama bir robot gibisiniz. Yüklenmiş programlanmış ve hayatın gayesinden uzak 21. yüzyılın olanca sanayi ve teknoloji devrimine uygun bir robot.

Duygularımızı genellikle yaşamıyor veya erteliyoruz. Düşünün hepimiz zengin olma hayali ile programlanmışız. Çünkü hayatın gayesinin bu olduğu düşündürülmüş bize. Hayat gerçekten bundan mı ibaret. Paradan mı ibaret

Hayat bize sunulan muazzam bir hediye. Aşk, duygular, inanç, sevgi, aile, çocuk, mutlu olunabilecek ve yaşanacak onca şey var ki...

Hayatı bir robot gibi yaşamaktan vazgeçmeliyiz. Hayatı ve Anı yakalamalı ve ona göre yaşamalıyız.

Robot olmayın. Farkında olun Reviewed by bilgierdemdir on 21:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.