Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayat Okulu ve Kaldığımız Dersler


Çoğu zaman şunun farkına varamıyoruz. Biz hala öğrenciyiz. Okullar bitiyor, işler bitiyor, emekli oluyoruz. Ama öğrenme eylemi devam ediyor. Biz hayat okulundayız çünkü. Hayat; sorunlar ve çözümler üzerine kurulu. Bence hayat gerçek anlamda tam bir okul.

Biz bu hayata deneyimlemeye ve öğrenmeye geldik. Yapmamız gereken en önemli şey bu. İnsanlar sorunsuz bir hayat bekliyorlar, ama hayatın kendisi problemler ve çözümleri üzerine kurulu. Bir şey öğrendiğiniz ve o işte iyi olduğunuz zaman yeni bir şey çıkıyor ve onu öğrendiğinizde ise daha yenisi. Sürekli olarak yenilenen bir döngü bu.

Peki Hayat okulunda kaldığımız dersler nelerdir?

1- İlk Denemeler

Evet bir şeyi ilk defa deniyorsanız başarılı olma ihtimaliniz düşük. Çünkü insanları başarılı yapan azim ve deneyimleridir. İlk denemeden sonra ise vazgeçtiğimizde ise işte o zaman dersten kalıyoruz.

2- İlişkiler

En çok kaldığımız derslerden biri de bu. Çünkü çok zor. Aynı matematik gibi. İlişkiler deneyime ve karşıdaki kişilere bağlı ama en önemlisi duygularımızı doğru şekilde ve kırmadan karşı tarafa aktarabilmek.

3- Çocuklar

Hayat okulunda çocuklar bizi en zorlayan derslerden biri. Her gün annemi ve babamı daha iyi anlıyorum. Ne kadar zorluk çektiklerini ve hiç belli etmediklerini. Galiba onlar gibi olabilmek için 40 fırın ekmek yememiz lazım...

4- Aile

Akrabalar, ebeveynler, kardeşler uzun bir liste ve genellikle bu dersten kalırız. Çünkü en açık kart oynadığımız kişiler onlardır. Sizin gibi düşünür ve sizi çok iyi tanırlar. Ben her zaman iç dünyanın dışarıya samimi bir şekilde yansımasını doğru bulurum. Belki de maskelerimiz yüzünden bu kadar zorlanıyoruzdur.

5- Kendimiz

Ne zaman bir sorun yaşasak başkaları buna sebep olmuştur. Şöyle düşünün sorun sizinle ilgili ama hep karşı taraf suçlu. Sizce bu ne kadar mantıklı. En çok kaldığımız ders bence budur. Kendimizi tanımadan çevremizi doğru şekilde algılayamayız...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Hayat Okulu ve Kaldığımız Dersler Reviewed by bilgierdemdir on 11:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.