Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bozulan Şeyi Tamir Etme At Gitsin.


Yeni dünya düzeninde eşyaların yerini yenileri çok hızlı alıyor. Evimize ilk renkli televizyonun girdiği günü hatırlıyorum da o eşya bizim için ne kadar değerli ve güzeldi. Annem üstüne en güzel dantel örtüsünü yerleştirmişti ve televizyonun etiketi uzun bir süre ekranında kalmıştı.

O tüplü koca televizyonun tek kanalı ile verdiği mutluluğu bence şimdi bol kanallı led tv'ler vermiyor. Çünkü gün geçtikçe her şeyin yerine yenisini koymayı öğreniyoruz. Biz insanların eksiği son model bir ev değil. İçinde jakuzisi olan ve dev ekranı olan bir ev değil. Biz insanların eksiği huzurlu bir ev. Evin en önemli şeyi size huzur verebilmesidir.

Kısaca hayat artık kullan at devrine geçiş yaptı. Fakat biz bunu sadece eşyalar için yapmıyoruz. İnsanlara da uyguluyoruz. İnsanları kullanıyor sonra işimiz bitince bir kenara bırakıyoruz. Eşyalar bozulduğu zaman yaptığımızı insanlarla ilişkilerimiz bozulduğunda da yapıyoruz. Bozulan eşyaların yerine yenisini koyabiliriz ama bozulan ilişkilerin yerine yenisini koymak zordur...
[post_ad]
21. yüzyılda kaygı bozukluğu (anksiyete) tüm insanlarda var. Huzurlu değiliz, çünkü 21. yüzyıl stres dolu bir dünya yarattı. Sınavlarla dolu bir dünya var gençlerin karşısında. En iyi okulu bitirseler bile iş garantisi yok ne yazık ki. Bir araştırma 1950'li yıllarda akıl hastanesinde yatan bir kaygı bozukluğu hastasından, 2015 yılındaki sağlıklı bir gencin 10 kat daha fazla kaygı bozukluğu yaşadığını kanıtladı .

Yapılacak en güzel şey huzuru keşfetmektir. Farkındalık yapmak ve yaşamı olduğu gibi kabul etmektir. 21. yüzyıl metal ve soğuk olabilir. Ama bu dünyayı güzelleştirecek olan biziz. Bunun için daha çok anlayış daha çok sabır ve sevgi gerekiyor. İnsanlar birbirlerine düşmanca değil dostça bakmalı ki çocuklarımıza emanet edeceğimiz dünya güzel bir yer olsun...

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Bozulan Şeyi Tamir Etme At Gitsin. Reviewed by bilgierdemdir on 09:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.