Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Affetmenin Önündeki 5 Engel




Yüreğinde sancı var. Aklın tamamen durmuş durumda ve ben bu yazıda sana affetmeni söyleyeceğim. Lütfen kızma bana, ama bunu yapmalısın.

Çünkü affetmek hayatın en güzel şeylerinden biri. Affetmen senin insan olduğunun göstergesi. Affetmek senin erdemli bir canlı olduğunun göstergesi ve affetmek en çok senin işine yarar.

"Affetmek için iki kişilik erdem lazım...
Hem onu affetmek,Hem onu affettiğin için kendini affetmek." - Orson Welles

Affetmelisin; çünkü yoluna devam edebilmeni sağlayacak tek şey bu. Affetmelisin ve üstündeki bu acıyı üstünden atmalısın. Şöyle düşün; affettiğin an her şey yoluna girecek ve huzur bulacaksın. Bunu istemez misin? Dahası affetmek doğanın bir işleyiş biçimi.

Kin ve şiddet çoğunlukla insan yapımı bir durum. Hiç bir canlı sadece kin almak için veya zevk için öldürmez. Doğa affedicidir. Yine Yaratıcı olan Allah'ta affedicidir. Bize büyük insanların öğütlediği en önemli şey affedici olmaktır.

O halde affetmenin önündeki engelleri kaldıralım.

Affedemiyorsun çünkü hiç beklemediğin anda en kötü yerden bir darbe aldın. Hazırlıksızdın bu olayı beklemiyordun. Ama yine de oldu sonuçta değil mi?
Yapabileceğin en güzel şey affetmektir. Çünkü bu hayata devam edebilmenin en doğru yolu budur

Affedemiyorsun çünkü bu olanları hak etmedin. Kötü şeyler başımıza geliyor ve çoğunun sebebi biz değiliz. Ama yine de yaşamamız gerekenlerden kaçamıyoruz çünkü bunları deneyimlememiz gerekiyor. Hayatta yaşadığımız her şey bize bir şeyler öğretiyor.

Affedemiyorsun çünkü sadece karşıyı suçluyorsun. Tek suçlu hep başkaları ama gerçekten öyle mi? Bizim hiç hatamız yok mu? Yanlış kişilere güvenerek en masum hatalardan birini yapmıyor muyuz zaten.

Affedemiyorsun çünkü öfkelisin. İçin patlamaya hazır bir volkan gibi belki de en çok kendine kızıyorsun. Bu durum seni mahvediyor. Sakinleşene kadar affetmen imkansız gibi onun için önce öfkeni dindir ve sonra tekrar düşün.

Affedemiyorsun çünkü intikam almak istiyorsun. İntikam için yanıp tutuşuyorsun. Hatta elinde uzun bir liste var. Sana çelme takan ilk okul arkadaşından sana kötülük eden iş arkadaşına ve eski sevgiline kadar. Ama sana söyleyeceğim şey basit. O listeyi yırt at. Tüm listeden intikamını alsan bile bu sadece geçici bir rahatlık sağlayacak ve sonradan emin ol pişmanlık duyacaksın.

Önce kendini affet ve yoluna devam et. Affedilmeyecek kadar büyük bir hata yapanı kendin için affet ve Allah'a havale et. Hayatında seni negatif yöne iten en büyük durum affetmemektir.
[post_ad]
"Zayıflar hiçbir zaman affedemez. Affedebilmek güçlülere özgüdür." -  Mahatma Gandhi

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi 
Affetmenin Önündeki 5 Engel Reviewed by bilgierdemdir on 20:02:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.