Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatı Seven İnsanların 10 Özelliği



Bu sabah dışarıya şöyle bir baktım. İşe giderken her zamanki telaş ve acelem yoktu. Metroya bindikten sonra aklımda bir düşünce belirdi. "Ya bu son gününse, ya bu metro kaza yaparsa" dedi içimdeki ses. Etrafıma; asık suratlı mutsuz insanlara bir baktım. Biliyorum öyle değillerdi. Ama dışarıdayken takındığımız bir yüz ifadesi vardır. İşte bu yüzden metroda gençleri severim. Dünya onları daha yutamamış ve ezememiştir.

Hayat, öyle bir kenarda bekler onları ezmek için. Gençler güler konuşur. Bu durum metroda olmaması gereken bir şeydir. Çünkü metro mutsuz insanların mekanıdır. Umutsuzca işe giden, hayatından ve hatta kendinden nefret eden insanların mekanıdır. İşte, durağıma gelene kadar böyle düşüncelerle vakit geçirdim.

Bazı insanlar diğerlerinden farklıdır. Onları farklı yapan hayata bakışlarıdır. Sizin çıldıracağınız ve karalar bağlayacağınız şeylere gülüp geçerler. Onlar hep gençtir. Hayat onları yutamaz. Bunu söylediğimde aklınıza sadece marjinaller gelmesin. Ev hanımı da olabilir. Yaşlı, hanım hanımcık bir teyze de ama yine de farklıdırlar. Farklılığın kıyafette veya görünümde olmadığını bilin. insanlar sınıflandırırken nedense kıyafetlere bakar. Ama kıyafetler içimizdeki güzelliği yansıtmaya yetmez, unutmayın...
Peki onları bizden farklı yapan 10 şey nedir.

1- Gülümseyerek konuşurlar. Onlar için hayat güzel bir yerdir. Sizin mutsuzlaştırdığınız metal dünya yerine onların dünyası sevgi dolu bir mekandır.

2- Kendileri ile barışıktırlar. Onları nefret ederken göremezsin. Tabii onlar da insandır, kavga edebilir veya küsebilirler. Ama ellerindeki en büyük koz nedir derseniz, kendilerini severler ve kendilerine düşman değillerdir.

3- Yükün ve sorumluğun altında ezilmezler. Onlar sorumluluklarını hayatlarının bir parçası olarak görürler. Bunu eğlenerek ve gülerek yaparlar.

4- Hatalarını kabul edecek olgunluğa sahiptirler. Onlar, hatalarından ders alır ve tekrar etmemeye çalışırlar. Asla hata yapmam diyen tiplerden değillerdir.

5- Sevdiklerini korurlar. Bunu sadece insan olarak düşünmeyin. Doğayı, kuşları, kedileri, köpekleri, çiçekleri ve sevdikleri herşeyi korurlar.

6- Hayata bakış açıları farklı ve güzeldir. Onlar hayatı deneyimlemeyi severler yeni şeyler denemekten korkmazlar.
[post_ad]
7- Bir maskenin veya mevkinin arkasına sığınmazlar. Onlar doğaldırlar. Oldukları gibidirler. Kalpleri ile konuşur ve görürler.

8- Affedicidirler. Bilirler ki herkes hata yapabilir, sonuçta affetme erdeminin farkındadırlar.

9- Asla "asla" demezler. Her olasılığın kapısını açık bırakırlar. Olma ihtimaline inanırlar.

10- Çocuk ruhlulardır. Bir parkta 70 yaşında bir amcanın torunuyla koşturduğunu gördüğünüzde bilin ki "o" onlardan biridir.

Bu insanları farklı diye dememizin asıl sebebi bizim farklı olmamız. Egomuzu aşamamız ve gerçeği kabul etmememiz. Gerçek ne mi? Onların bu hayatı bizden çok daha güzel ve mutlu yaşadığı ve bizim ise taktığımız maskeler gerçeği...
[post_ad]
Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir



Hayatı Seven İnsanların 10 Özelliği Reviewed by bilgierdemdir on 13:29:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. İçindeki çocuğu asla öldürme..o içinde kaldığı sürece sen de o farklı insanlardan biri olursun...paylaşım için teşekkür ederim...#aydeniz..

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.