Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Herkes Sussun Kral Konuşacak


Kral Joffrey'i Games of Thrones'u izliyorsanız biliyor ve benim gibi çok "seviyorsunuzdur" :) Ama izlemeyenler için küçük bir özet bundan sonra yazacaklarım spoilerdir. Diziyi izlemiş olanlar zaten Kral Joffrey'i tanıyor.



Şimdi asıl soru geliyor. Küçük de olsa bir yanımız Kral Joffrey gibi değil mi...
Ben egomu şöyle hayal ediyorum. Herkes bir şeyler için koşuştururken Kral koltuğunda oturmuş uyuklayan bir kral (genellikle bu yaşlarda oluyor). Böbürlenen ne kadar büyük bir insan olduğunu söyleyen bir ergen oturuyor. Onun bu konuma gelmesini sağlayan sadece biz değiliz. Aile ve çevrenin katkısı büyük özellikle anne ve babamızın katkıları gerçekten çok büyük. Egomuzu oluşturan en önemli kişiler anne ve babamızdır.

Egoyu anlamak için basit bir yol var. Kesin başınıza gelmiştir. Sosyal medyada bir fikir söylediniz mesela facebook'ta veya twitter'da yorumunuza bir çok beğeni ve yorum yazıldı ve bu harika, ama durun biri sizi eleştirdi. Yazınızı yerden yere vurdu. Fikrinize gülüp geçti. Arkalarda uyuyan kral (ego) ne oluyor orada diye uyanır. "Kim beni eleştirmeye cüret eder". "Sen de kimsin benim beğeni sayımı görmüyor musun?" "yaz durma yaz söyleyeceklerimi aynen yaz" der.
Uzayacak bir tartışmanın içine girersiniz. Onları yazan gerçekten siz misiniz? Kral herkesi bir kenara iter ve yazmaya devam eder.

Twitter, Facebook, İnstagram ve diğerleri bunun sayesinde ekmek yiyor. Bir gün egonun ilacı bulunsa ilk bunlar iflas eder. Ama merak etmeyin kelliğin ilacını bulamayan tıp ona hiç çare olamaz :) Ama ona çare olacak kişi sizsiniz o ayrı. Kelliğe değil egoya :)

Ego ikiye ayrılır.
Ego ve Gizli ego (gizli şeker gibi :) )

Egosu yüksek insanı 100 metre öteden anlarsınız. Kendini beğenmiş insan dersiniz. Egosu yüksek dersiniz. Kendini belli eder zaten.
Ama gizli ego o korkunç bir şeydir. Onu anlayamazsınız. Allah muhafaza düşmanımın başına gelsin istemem :)  Kişi egosunun farkında değildir. Dahası kimse farkında değildir. Ego kendini kamufle etmiş ve saklamıştır. Bu kişiler genel itibariyle sakin, alçak gönüllü ve mütevazi görünürler. (Aman aldanmayın) Fakat bu kişilerdeki ego daha fazla gelişmiştir.
Gizliden gizliden yönetir onu. Şöyle düşünün farkında olmadığınız bir şeyi düzeltemezsiniz. İşte bu durum gerçekten çok kötüdür. Sonunda bu kişilerin oluşturdukları sahte yapı çatırdar ve kırılır. O sahte yapının altından ise bir canavar çıkma olasılığı çok yüksektir.
[post_ad]
Kral koltuğunda oturur ego ve şöyle der çığırtkan
"Herkes Sussun Kral Konuşacak".

Ama egonu anladığında ve onu doğru yola soktuğunda her şey harika olur. Eleştirilere sinirlenmez onları dinler ve anlarsın. Çoğu konuşma olarak gelir sana eleştiri bile değildir artık. İşte egonu yani kişiliğini veya benliğini yola sokman lazım. O sensin ve yine senden başkası değil. Senin bir yansıman o. Seni yöneten ve yönlendiren kişi o. O sensin unutma, ama sadece bunun tam olarak farkında değilsin.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Herkes Sussun Kral Konuşacak Reviewed by bilgierdemdir on 10:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.