Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayat için 9 Önemli Soru Bunları Mutlaka Kendinize Sorun.



Hayatın kendimiz için anlamı nedir? Bazen kendimize zor sorular sormalıyız. Cevaplarını tam olarak düşünmediğimiz cinsten sorular. Hayatı ve en doğrusu kendimizi bulabileceğimiz sorular sormalıyız. Hayatımıza anlam katacak ve dahası başarılı olmamızı sağlayacak sorular vardır. İşte onlar...

Hayatta Başarılı Olmak İsteyenlere Yardımcı Olacak 9 Soru

“Başarılı insanlar daha iyi sorular sorarlar, böylelikle daha iyi yanıtlar alırlar” 
~ Tony Robbins

Şu tür soruları kendinize sıklıkla sorar mısınız:

“Bu neden hep benim başıma geliyor?”

”Neden herşeyi yanlış yapıyorum?”

”Hep ben mi hatalıyım?”


Bunları soruyoruz fakat cevabını öğrenmekten korkuyoruz.

Cevabını verirken dürüst davranmanız gereken şu 9 soruyu kendinize sorun. Başarıya giden yolda size gerçekten çok yardımcı olacağına inanıyorum.

1. Yaşam amacınız

“Eğer çok param ve vaktim olsaydı ne yapardım?” Bu soruya cevap verin ve yaşam amacınızı öğrenin.

2. Zor kazandığınız parayı harcayacağınız yer

Parayla satın alabileceğiniz, sizi en mutlu edecek şey nedir? Bunu öğrenin. Diğer şeylerle arasındaki farkı bulun. Neden çok istediğinizi keşfedin.

3. Çok sevdiğiniz, aynı zamanda çok para kazandıran yer

Bu soru gerçekten en önemlilerinden. Herkes bir yerlerde çalışıyor. Kimisi iyi para kazanıyor, kimisi de pek kazanamıyor. Bazı insanlar ise gerçekten sevdiği işi yapıyor. Ama onların da iyi para kazanıp kazanmadığı belli değil. Bir düşünün bakalım en sevdiğiniz iş nedir…

4. Mutluluk

Mutluluk nedir? Gerçekten mutlu musunuz? İçten içe aslında mutlu olup olmadığınızı biliyorsunuz. Bunu keşfedin. Sizi üzen şeyler nedir? Mutlu eden şeyler nedir? Cevapları bulmanız çok önemli.

5. Eğer bugün ölecek olsanız, yaptığınızdan pişmanlık duyduğunuz şeyler

Soru açık ve net. Hayatınız boyunca yaptığınızdan pişmanlık duyduğunuz şeyler nedir? Peki yapmadığınız için pişmanlık duyduklarınız neler? Hepsini düşünün, hatta bir kağıda yazın.

6. Başarı

Sizin için başarı ne anlama geliyor? Ne yaptığınız için kendinizi başarılı görüyorsunuz? Bu da diğer önemli sorulardan biri. Dikkatli düşünüp cevap vermenizi öneririm.
[post_ad]
7. Hedefler

Başarılı olacağınız garanti olsaydı neler yapardınız? Belirlediğiniz kesin hedefler nelerdir? Daha yaratıcı olabilmeniz için bu soru önemli.

8. Eğer sadece 6 aylık zamanınız kalsaydı hedefinize nasıl ulaşırdınız
Bu soruyu sadece 6 ay için değil, 3 ay, 1 ay ya da 1 hafta için sorabilirsiniz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için önemli bir soru.

9. Verimlilik

Şimdiki işinizde neler yaptığınızı düşünün. Ne yaparsanız daha verimli olursunuz? Verimli olmadığınızı düşünüyorsanız, neyi yanlış yapıyorsunuz?

Bilgi Erdemdir - Kişisel gelişim sitesi


Hayat için 9 Önemli Soru Bunları Mutlaka Kendinize Sorun. Reviewed by bilgierdemdir on 14:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.