Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Motive Olmanizi Sağlayacak 3 Güçlü Soru



“Akıllı adam doğru cevaplar için, doğru soruları sorar” 
~Claude Levi-Strauss

Motivasyonunuz ne kadar sürüyor? Her sabah zamanında kalkıp hedefinize doğru ilerlemek için motivasyonunuz var mı? Eğer yoksa, motivasyonunuzu kaybetmeniz ne kadar sürüyor? Tekrar motive olmak için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

Bu sorulara henüz cevap veremediyseniz, motivasyon konusundaki durumunuzu çok iyi anlıyorum. Bazı günler geliyor motivasyonum bir anda bitebiliyor. Bazı zamanlar ise tam konsantrasyon ile ilerleyebiliyorum. Hem de ortada hiçbir sebep yokken.

Bu üç soruyu sorarak motivasyonunuzu artırın.

1. BENİM AMACIM TAM OLARAK NE?

“Efor ve cesaret, hedef ve yönlendirme olmadan yararsızdır”
 (John F. Kennedy)
Bir hedefe koşarken istediğiniz kadar efor harcayın, istediğiniz kadar cesur olun eğer hedefinizi tam olarak belirlemediyseniz yaptığınız onca şey boşa gidecektir.

Hayatınızdaki esas amacı belirleyin. Ondan sonra hedefinize ilerlemeye başlayın.
[post_ad]
Alın elinize bir kağıt kalem, yazın hedeflerinizi. O hedef için neler gerekiyor onları da alt başlıklarla yazın. En sona kadar yazın. Şimdi en altta yazdığınız maddeden başlayın. İşte kendinize bir hedef koydunuz ve hayatınızı ona göre yaşamaya başladınız bile. Bu kağıdı her gün okuyarak motivasyonunuzu artırın.

2. BEN TAM OLARAK NE YAPIYORUM?

“Kişinin hayatında iki muhteşem gün vardır. Doğduğu gün ve neden doğduğunu keşfettiği gün” 
William Barclay

Çoğumuz sabah 9 akşam 6 ya da yarı zamanlı çalışıyoruz. Neden çalıştığımızı bilmiyoruz bile.

Dışarı çıkıp 100 kişiye sorsanız “neden çalışıyorsun” diye, çoğunun vereceği cevap aynıdır: faturalarımı ödemek, hayatta kalmak için vb. Peki bunu bu kadar önemli kılan ne?

Kendinize bu soruyu sorun: ben ne için bu kadar çok çalışıyorum? Bu kadar önemsediğiniz hedefler ne? Yukarıda dediğim gibi, hemen bir kağıt alın ve yazmaya başlayın.

3. KİMİN İÇİN ÇALIŞIYORUM?

Genelde insanlar sadece kendilerini düşünen egoist canlılardır. Bu arada bencillik, duruma göre değişir. Benlik ve Bencillik olarak düşünebilirsiniz.

Bir hedefe ilerlerken tabi ki kendinizi düşüneceksiniz Bu benlik bilincidir. Ama bunun sonunu da düşünmeniz lazım. Siz hedefe ulaştığınızda aslında kimlere de yardım etmiş oldunuz? Dolaylı olarak yardımdan bahsediyorum. Yardım edeceğiniz kişileri de öğrenin.

Anne babanız için mi çalışıyorsunuz yoksa ilerideki çocuğunuz için mi? Anne babanız şu an ekonomik olarak zor durumda olabilir. Başaracağınız şeylerle onları maddi olarak rahatlatabilirsiniz. Ya da çok para kazanarak çocuklarınızın sizden daha iyi bir hayat geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Buna karar vermek bile motivasyonunuzu önemli ölçüde artıracaktır. Yine belirttiğim kağıda bunları da not edin. Emin olun işinize yarayacak.
Motive Olmanizi Sağlayacak 3 Güçlü Soru Reviewed by bilgierdemdir on 09:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.