Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Unutmaya çalışmak yerine yapılması gerekenler?


Unutmak ?

Yaşadığımız hiç bir şeyi unutmuyoruz. Sadece bilinçaltımızın derinliklerine itiyoruz. Bir ilişki bittiğinde, Aslında ilişki bitmiyor. Derinliklerde devam ediyor. Unutmaya çalışmak aynı şekilde zihnimizde daha derin yaralar açılmasına neden oluyor. Yaşadığımız kötü şeyleri unutmamız mümkün değil ne yazık ki. Onlar bize bir hediye bir bakımdan.
Acılarımız ve yaşadığımız kötü şeyler almamız gereken dersler. Eğer o kötü şeyi unutursak (gerçek anlamda unutmak) onu her seferinde tekrar yaşamamız gerekebilir. Yaşadığımız her şey bir tecrübe ve inanamayacağınız kadar değerli.


Unutmak çözüm değil ise Peki ne ?

Kabullenmek ve serbest bırakmak. İnanın unutmaya çalışmaktan çok daha kolay ve sizi sonuca ulaştıracak. Yaşadığınız acıyı kabullenin. Çünkü doğrusu bu. Kabullenin, çünkü hayatınızı devam ettirebilmenin tek yolu bu. Bunu kabullenin. Hayat deneyimlemeniz gereken bir yer. Kimse size bir şeylerin sıcak veya soğuk olduğunu söylemeyecek. Bunu deneyerek elinizi yakarak veya üşüyerek bulacaksınız. Deneyimleyin ve başarısız olduğunuzda bunu kabul edin. Denemekten ve yaşamaktan korkmayın.


Anı Yaşa

Hayat bize o kadar güzel şeyler sunuyor ki. Bunları yaşamak, tatmak ve tamamlamak lazım. Çok güzel bir söz var. Hayata gülümsersen hayatta sana gülümser. Ne demek bu ? Komşuna gülümsersen o da sana gülümser. Eşine, market çalışanına, otobüs şoförüne, arkadaşına, kardeşine gülümsersen onlarda sana gülümser. Gülümsemek bulaşıcı bir eylemdir. Bunun için anı yaşamak lazım. Şu anda bu yazıyı okuduğun an. Bu yazıyı yaşa, Elma yerken elmanın tadına var o anı yaşa. Zihninin hapishanesinden kurtul.

Kabullen; bu hayat sen var olasın diye kurulmadı. Hayat var olduğu için varsın.
[post_ad]
Kabullen; Güneş senin için doğmuyor. Sana doğru doğuyor.

Kabullen; Güzel şeylerin seni bulmasını istiyor isen. Güzel şeyler düşünmelisin.
ve
Kabullen; Yaşadığın her şey seni Gerçek sen yapmak için var.

Kabullen; Acılarını, kötü günleri ve sıkıntıları. Çünkü hayatın gerçek yapısı bu. Bir tırtıl kozanın içinde o sıkıntıya girmeyi kabul etmez ise asla kelebek olamaz.

Hayat güzel ve kimseye ikinci bir şans verilmiyor. Deneyimle yaşa ve mutlu ol. Asla unutmaya çalışma bu imkansız. Kabullen ve Serbest bırak.
İşte bu kadar kolay.

Hayat ne 30'unda , ne de 40'ında başlar. Hayat farkında olduğun anda başlar.


Unutmaya çalışmak yerine yapılması gerekenler? Reviewed by bilgierdemdir on 10:17:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.