Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Depresyondan kurtulmak için 3 yöntem


Çağımızın hastalığı depresyon ve sanıldığının aksine ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Nasıl mı? Eğer yoğun bir depresyon yaşarsanız intihar etme eğiliminiz 10 kat artıyor. Ne yazık ki bulaşıcı. Evet yanlış duymadınız depresyon bulaşıcıdır. Depresyon yaşayan biri ile sürekli birlikte olursanız o duyguları sizde paylaşırsınız. Depresyondan kurtulmanın en kolay yolu öncelikle tıbbi yardım almak tabii. Bir psikiyatriden uygun ilaçları ve yönlendirmeleri almak çok önemli. Peki bunun dışında depresyon hayatımızı nasıl etkiler ve kurtulmak için ne yapabiliriz.

1- Duygu durumunu kontrol etmenin en kolay ve kesin çözümü farkında olmaktan geçer. Dünyaca ünlü uzmanlar ve kişisel gelişimciler bunu hep söyler. Peki farkında olmak ne demektir. Size şöyle söyleyeyim bu yazıyı bile okurken kafanız başka bir şeyle meşgul yani şu anı yaşamıyorsunuz. İşte farkındalık burada devreye giriyor. Anı yaşa dediğimiz kavram bu. Duygunun farkında olursanız onu kontrol edebilirsiniz.
[post_ad]
2- Sebepleri irdeleyin. Buna neden olan sebepleri iyice düşünün.
Negatif ve Pozitif tutum vardır. Negatif tutum içinde olursanız ağırlaşır ve batmaya başlarsınız. Pozitif tutum içinde olursanız hafifler ve yükselirsiniz. Unutmayın bu tutumu siz belirlersiniz.

3- Sonuç odaklı yaşamayın. Hayatın özeti sonuçlar değildir. An içinde mutluluğunuzdur. Başarılarınızın kaynağı ulaştığınız şeyler değildir. Ulaşırken oluşturduğunuz güzelliklerdir. Hayatı olduğu gibi görün ve yürümeye devam edin. Depresyon bir zincirle bağlanmış gibi hissetmenize neden olur. Ama harekete devam ederseniz ondan kurtulursunuz Çünkü o sizinle gelmeyi istemiyor, sizin onunla kalmanızı istiyor. Herkes istediklerine odaklanmış durumda, buna kötü demiyorum. Ama başarısız olunca depresyona giriyorlar. Evlilik, zenginlik, terfi, çocukların başarısı ve daha nicesi hayatın bir parçası. Ama hayatın kendisi değil. Hayatın kendisi şimdide yaşadığınız şeylerin hepsi. Anı yaşayın bırakın gelecek kendini çözsün. Siz akışına bırakın. Unutmayın, hayat sizin gitmek istediğiniz yer değildir sizi götürdüğü yerdir. Yolculuğun tadını çıkarın. Çünkü varacağınız yer değil yolculuğun kendisi çok önemli...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

Bunlarda bu konu ile ilgili 

Korkularınıza bu 3 soruyu sorun.

Huzuru keşfetmek için yapmanız gereken 5 şey.

Mutlu insanların 7 alışkanlığı.

Depresyondan kurtulmak için 3 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 11:16:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.