Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sünger Bob ile ilgili bilmediğiniz 15 şey (subliminal)


Sünger Bob'u büyük, küçük çok seviyoruz. Fakat (sünger) sponge bob bazen sadece büyüklere yönelik bazı içerikler olduğunu görmüşsünüzdür. Tabii bunlar iddiadan öte değildir. Peki nedir Sünger bob'un büyüklere ulaşan mesajları.

1- Yengeç Lokantası (Krusty Krab)


Bu şekil aslında balıkçılara çok uzak bir şekil değil çünkü...


aslında bir istakoz tuzağı. Yengeç lokantası sahibi Bay yengeç parayı çok seviyor. Lokantanın bu şekilde kurgulanması uzak bir ihtimal değil onun için. Lokanta Bikini kasabasında bir tuzak :)

2-  Kayıp bölüm squidward'in intiharı
[post_ad]


Böyle bir bölüm olduğu ve son anda yayından kaldırıldığı söylentiler arasında bu bölümden çekildiği iddia edilen bir görüntü.
Fakat dahası bölümün tamamen korku öğeleri içerdiğidir...
Daha detaylı bilgi için (ingilizce)

3- Sünger oğlan, Sünger bob ?
Tüm her şey sünger oğlan'a göre ayarlanmıştı. Evet sünger bob olmadan önce adı sünger oğlandı.


Sünger karakteri aslında bir temizlikçi oğlanı canlandırıyordu. Elinde temizlik mobu olan bir oğlanı...

4- Bacağım (My leg) diye bağıran adam...



6 yıl boyunca her kazada (faciada) bacağım diye bağıran adam. Bir espri 6 yıl sürebilir mi ? Sonunda ne mi oldu artık (My eyes) gözlerim diye bağıran adam var :)

5- Sünger Bob markası ile ilgili ürünler

Bir markaya dönüşen sponge bob, örtü, yastık, oyuncak vs pek çok üründe kullanılıyor. Peki sizce bu garip değil mi ?

Tampax bir Kadın pedi markası. Genç kızlara yönelik bir reklam. Aslında masum gibi gözüküyor fakat reklamlarda bazı temalar farklı bir amacı gösteriyor.Amerikada büyük tepki çekip ürün piyasadan kaldırıldı.

6-  Küfürbaz ( orj. Sailor Mouth )

Bu bölümü izlediniz mi ? Bölümde Sünger bob çöp dökmeye gittiğinde bir yazı okuyor. Yazı küfürlü ve sünger bob'un çok hoşuna gidiyor. Patrick ile bölüm boyunca küfür ediyorlar. Tabii küfürler yunus sesi ile kapatılıyor. Fakat pek çok çocuk gelişimci psikolog bu bölümü eleştirdi.


7- İntihar bombacısı


Bir bölümde " Garry banyo oluyor" (Gary Takes a Bath) Sünger bob garry'i yıkamak için elinden geleni yapıyor. En son bombayı patlatacağını söylüyor. Bu bölümde sünger bob intihar bombacısına benzediği için bölümden daha sonra ki yayınlarda çıkarıldı.

8- Gary ve Patrick Aslında kuzen

Aile ağacında (senaryoya göre) Garry ve Patrick aslında kuzen. Sizce birbirlerine ne kadar benziyorlar.
















9-  7 Büyük GÜNAH (Hristiyanlıkta)


Her karakter bir günahı temsil ediyor.
7 ölümcül günah
Sünger bob Şehvet düşkünlüğünü
Patrick Tembelliği
Squidward Öfkeyi
Garry oburluğu
Sandy kibiri
Bay yengeç Aç gözlülüğü
Plankton Kıskançlığı

10-  En Güzel Gün (Best day ever)



Bu bölüm müzikal bir bölüm ve sahne 4:20 de pek çok kişi bir şey üzerinde hem fikir. Bir marihuana tripi anlatılıyor....

11-  Homurdayan kız kardeş

Patrick'in kız kardeşi olduğunu öğrenmek ilk başta tüm izleyicileri şaşırtmıştı. Fakat işin garip tarafı Kızkardeşinin Patrickten daha kaba, daha gürültücü, daha az kelime kullanması idi.

12-  Octoward


Squidward ismi aslında kalamar(mürekkep balığı)-dokunaç gibi bir anlama çıkmaktadır. Fakat squidward bir ahtapot-tur. Fakat ahtopot 8 bacaklı bir canlıdır ve kahramanı çok meşgul biri olarak gösterecektir.
Onun için daha sonra bu isim seçilmiştir. Kalamar biraz daha hafifletiyor ismi

13- Bilimsel araştırmalar Sünger bob'un konsantrasyon bozukluğuna yol açtığını söylüyor.

Pek çok üniversite ile yapılan çalışmalarda, gösterinin 9 dakika sürmesi ve içerikteki yoğun hızlı tema 4 yaş ve altı çocukların dikkat problemi sorununa yol açabileceği belirtiliyor.

14-  Sünger bob 80' kuşağı çocuğu


Ehliyete göre sünger bob 80' kuşağının bir üyesi. 80' kuşağını biraz araştırmanız size pek çok cevap verebilir.

15-  İlluminati sünger bob
Sünger bob'un bu bölümünde masonluk ile ilgili bir sahne var. İlluminati ile bağdaştırılan sembolleri esprili bir dille anlatmışlar. Yorumu size bırakıyoruz... :)

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi




Sünger Bob ile ilgili bilmediğiniz 15 şey (subliminal) Reviewed by bilgierdemdir on 14:48:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Dummyball'a da pek kedi demiyorum. Mr Bean gibi davranışlar sergiliyor. Tom ve Jerry'deki Tom'dan daha haylaz. SüngerBob'la sürekli takılıyor diye hademe işine göz dikti. Mesaj da Dummyball'un ananas evle birlikte gökten düşmesi, Mr Bean'deki gibi.

      Sil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.